Tıp Kongresine Dünyanın Her Yerinden Bilim İnsanı Gelecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından 26-29 Haziran 2012 tarihleri içerisinde “4. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları” kongresi düzenlenecek. Yabancı ülkelerden

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2012 14:46
Tıp Kongresine Dünyanın Her Yerinden Bilim İnsanı Gelecek

Kongre düzenleme kurulu Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret etti. SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, Yrd. Doç. Dr. A. Cihangir Uğuz, Yrd. Doç. Dr. Ömer Çelik, İshak Suat Övey ve Muahmmet Şahin birlikte Başkan Özmeral’i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, “Kongremizin en önemli hedeflerinden birisi yurdumuzdaki genç bilim insanlarını teşvik etmek ve yabancı bilim insanları ile bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamaktır. Bu maksatla kongremize yurt dışından, kendi dalında uzman birçok bilim insanı davet edilmiş ve çoğundan olumlu cevap alınmıştır. Kongremizde bilimsel çeşitliliği artırmak amacı ile kongre sonrası farklı alanlarda kursların düzenlenmesi planlanmıştır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Özmeral, “Böyle önemli ve geniş katılımlı kongrenin Isparta’da yapılmasından ve bir bacağının da Eğirdr’de olmasından büyük mutluluk duydum. Ayrıca dünya ülkelerinden Isparta’ya ve özellikle Eğirdir’e gelecek bilim adamlarını misafir etmek bizim için büyük bir kazanç olacaktır. Daha önce Eğirdir’e gelen misafirlerle de yakından ilgilenmiştik. Bu sefer daha da tecrübe kazanmış bulunuyoruz. Eğirdir’in güzelliklerinin gösterilmesi ve tanıtılmasına vesile oluyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

300’e yakın yabancı ve yerli bilim adamlarının katılması beklen Tıp Kongresi’ne, Amerika, Avustralya, İngiltere, Almanya, İrlanda, Belçika, Fransa, İran, Afrika ülkeleri, Katar, Japonya, Güney Kore, Fas, Çin, Tunus, Kanada, İspanya, İtalya, Rusya, Avusturya, Romanya, Brezilya, Polonya, Hindistan ile Türkiye üniversitelerinden ilim adamları gelecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.