Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2011 07:51
Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Törene SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta ve Burdur Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlker Büyükyavuz, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, öğretim üyeleri ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından başlayan Tıp Fakültesi 2011- 2012 Eğitim- Öğretim Yılı 'Beyaz Önlük Töreni'nin açılış konuşmasını Dönem-1 Öğrenci Temsilcisi Nurullah Yolal yaptı. Kutsal meslek olan doktorluğun her adımını atabilmek için çok çaba harcadıklarını belirterek “Altı yıllık eğitimimiz boyunca bu çabaların daha büyükleri ve bu yarışın güç olanlarıyla karşılaşacağımızı bilerek bundan sonra da değerli hocalarımızın disiplin ve tecrübelerinden istifade edeceğimize inanıyoruz. Türkiye'de sağlıklı yaşama muhtaç her kim olursa dil, din, ırk gözetmeksizin hizmet verebilmek için eğitimimizi dolu dolu geçireceğiz. Hem bu süreçte hem de meslek yaşamlarımızda önlüklerimizin beyazına leke getirmeyeceğimize, üniversitemizi her yerde en iyi şekilde temsil edeceğimize şahsım ve arkadaşlarım adına söz veriyorum” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ise tıp eğitiminin, insan hayatıyla direkt ilgisi olan çok önemli bir eğitim süreci olduğunu söyleyerek, “Hekimlik denilince ilk akla gelen simge haline gelmiş bazı değerler vardır. Bunlardan biri de, hekimin mesleğini icra ederken giydiği beyaz önlüktür. Beyaz gömlek dürüstlük, fedakarlık, hastaya ve insana saygılı olma gibi ulvi değerlerin bir araya geldiği simge haline gelmiştir” diye konuştu.
SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, beyaz rengin, kusursuzluğun, mutluluğun, saflığın ve sevginin sembolü olduğunu belirterek, “İnsanlara hayat verme ve hayatlarının idamesini sağlamada etkin bir role sahip hekimlerin beyaz rengi dünyada yaşayan tüm meslek gruplarından daha fazla hak ettiğine inanıyoruz” dedi. Hekimliğin onurlu bir meslek olduğunu vurgulayan Rektör İbicioğlu, “Hekimlik mesleği bir hayat tarzıdır. 24 saatinizle insanlığın hizmetinde olmak zorundasınız. Karşınızdaki hastalara sabırla yaklaşmak zorundasınız; insanlarla iletişimde oldukça mütevazı olmalı ve hastalıklara, problemlere çözüm üretirken doğru teşhiste bulunmak açısından sürekli kendinizi yenilemek zorundasınız” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.