Tiyatro Festivali ve Kongresi Ödül Töreniyle Sona Erdi

Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali Ve Kongresi Ödül Töreniyle Sona Erdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 18:26
Tiyatro Festivali ve Kongresi Ödül Töreniyle Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “ Uluslararası Arda Kanpolat Tiyatro Festivali ve Kongresi” Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

30 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen uluslararası festival ve kongrenin ödül törenine; Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Uygun, Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü Aycıl, Arda Kanpolat’ın ailesi Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve Prof. Dr. Ayfer Kanpolat, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Protokol konuşmalarıyla başlayan ödül töreninde ilk konuşmayı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nil Ünlü yaptı.

Aycıl törene katılanlara ve Kanpolat ailesine teşekkür ederek; festivale öğrencilerin teşvikiyle başladıklarını belirtti.

Adına festival düzenlenen merhum Arda Kanpolat’ın babası Prof. Dr. Yücel Kanpolat ise, kendisinin de bir bilim insanı olduğu belirterek, “Dünyanın bilime ihtiyacı var, bilgiyi paylaşarak daha yüksek seviyelere ulaşabiliriz” dedi. Arda Kanpolat’ın annesi Prof Dr. Ayfer Kanpolat ise, bu festivalin uluslararası düzeye taşınmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Sanatın olduğu yerde sevgi, sevginin olduğu yerde ise sanat eksik olmaz” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Uygun ise ödül törenine katılan herkese teşekkür ederek bu festivalde emeği geçen ve özveride bulunan hocalara ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Konuşmasında töreninin en büyük ödülünün orada bulunan insanlar olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise, bütün katılımcıların farklı mesajlar yarattığını belirtti. Ödül alan herkesin insanları çok iyi anladıkları için iyi birer psikolog da olduğunu belirterek törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, Muhsin Ertuğrul Sahnesinin çok kıymetli, pırlanta imalathanesi gibi yüksek değerler ürettiğini belirterek ödül törenine katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Güzel Sanatlar Fakültesinin halkla iç içe olması gerektiğini ve yüksek değerlerin halka dönmesi gerektiğini belirten Vali Oğuz; “Sizin çok yüksek gayretlerle burada ürettiğiniz yüksek değerlerden, insanın yücelmesi anlamında büyük katkısı olacak olan bu sanat faaliyetlerinden, ihtiyacı olan halkın yararlanmasına beraberce yardımcı olalım. Bu anlamda biz vilayet olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız.

Hatta zaman zaman sahne oyunlarınıza bizlerde arkadaşlarımla birlikte katkıda bulunabiliriz. Eğer sahneye koyduğunuz oyununuzda müftü rolü varsa, müftü arkadaşımız bizzat kendisi canlandırarak katkı sağlasın, vali rolü varsa bizzat ben kendim de oynayabilirim. Yani sanatsal manada dayanışma ve kaynaşma olsun” dedi.

Konuşmalardan sonra dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve İran'dan 10 üniversitenin katıldığı festivalde, ''En İyi Türk Kadın Oyuncu'' ödülünü SDÜ Sahne Sanatları Bölümü öğrencisi Merve Kayaalp aldı. ''En İyi Yabancı Kadın Oyuncu'' ödülüne ise Bulgar Oyuncu Vasilena Getskova layık görüldü.
''En İyi Türk Erkek Oyuncu'' ödülüne oyuncu Erman Erbek, ''En İyi Yabancı Erkek Oyuncu'' ödülüne ise Petr Florıan layık görüldü.

''En İyi Yardımcı Türk Kadın Oyuncu'' ödülüne Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden Baha Sürer, ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' ödülüne Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü'nden Cengiz Sürücü, ''En İyi Yönetmen'' ödülüne Süleyman Demirel Üniversitesi'nden Bülent Özbirgül ve Mustafa Kayabaşı, ''En İyi Dekor Tasarım'' ödülüne Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Emir Budunoğlu layık görüldü.

''En İyi Ekip'' ödülü Anadolu Üniversitesi'ne, ''Jüri Özel Ödülü'' ise İtalya ve İran'a verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.