Tiyatroya Gönül Verdiler ALEM-İ EŞBAH’ı Kurdular

SDÜ’nün çeşitli fakültelerinde okuyan ve tiyatroya gönül veren 6 öğrencisinin kurduğu Alem’i Eşbah Tiyatro Topluluğu, kafelerde sergilediği oyunların ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın desteği ile Kültür Sinemasında oyun çıkarıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Aralık 2013 14:58
Tiyatroya Gönül Verdiler ALEM-İ EŞBAH’ı Kurdular

Ozan Pınarlar, Olcay Kale, Emir Baran Özkaptan, Esra Yılmaz, Uygar Akbuğa ve Erman Uçak… Farklı memleketlerden SDÜ’nün farklı fakülte ve bölümlerinde eğitim görmeye geldiler. Onarlı bir araya getiren şey ise Tiyatro ile olan gönül bağları oldu.



6 arkadaş ‘Hayaller Dünyası’ anlamına gelen Alem’i Eşbah’ isimli bir tiyatro grubu oluşturdu. Kafelerde başlayan küçük oyun serüvenleri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın desteği ile büyüdü ve şimdi Kültür Sineması’nda oyun sergileme noktasına geldi.

6 arkadaş şimdilerde hem çok heyecanlı hem de çok yoğun; zira 18 Aralık Çarşamba günü Isparta Belediyesi Kültür Sineması’nda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın da katkılarıyla bir oyun sergileyecekler.

Yaşadıkları heyecanı ve çalışmalarını Ajnas32’ye anlatan Alem’i Eşbah Tiyatro Topluluğu “Grubumuzu 29 Mayıs 2013 tarihinde kurduk. Grubumuz 6 kişiden oluşmaktadır. Bizi bir araya getiren tiyatroyla olan gönül bağımızdır. Bu sebepten anlamı ‘Hayaller Dünyası’ olan ‘ALEM-İ EŞBAH’ adlı grubumuzu kurduk.

Grubumuzdaki herkesin yardımı ve özverisiyle uyarladığımız tiyatro metinlerini, seyirciyle bütünleşerek sahnelemeye çalışıyoruz” dedi.



Alem’i Eşbah Grubu oyuncuları “Başlarda kendi aramızda yaptığımız çalışmaları ilk adımımızı atarak kafelerde sergilemeye başladık. Ekibimizin temel amacı oyunlarımızı sergilerken izleyicilerimizin eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak olmuştur. Söz konusu çalışmalarımızı bir adım daha atarak daha fazla tiyatro severle buluşturmak istedik. Bu sebepten Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a; her birimizin farklı branşlara sahip olmasına karşın Isparta’da gösterimizi halka sunmak istediğimizi ilettik. Kendisinin ve sayın başkan yardımcılarının da desteğiyle şimdi gösterimizi Isparta Belediye Kültür Sineması’nda sunmaya hazırlanıyoruz. 18 Aralık Çarşamba günü saat 19:30’da tüm Isparta halkını bekliyoruz” diyerek sanatseverleri oyunlarını izlemeye davet ettiler.

Alem’i Eşbah’ın oyunu 18 Aralık Çarşamba günü saat 19:30’da Isparta Belediyesi Kültür Sinemasında ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak.



İŞTE O HAYALLER DÜNYASININ GENÇ SERÜVENCİLERİ
Ozan Pırpanlar: SDÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümü öğrencisi.

Olcay Kale: SDÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümü öğrencisi.

Emir Baran Özkaptan: SDÜ Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi.

Esra Yılmaz: SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi.

Uygar Akbuğa: SDÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümü öğrencisi.

Emran Uçak: Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğrencisi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.