TKDK 11’nci Çağrıya Çıktı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu onbirinci başvuru çağrı ilanını açıkladı.

Yayınlanma:
TKDK 11’nci Çağrıya Çıktı

11’nci başvuru çağrı ilanıyla ilgili bilgiler veren TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 26 Ağustos 2013 tarihinde On birinci Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Bu dönemde uygun harcamalarına geri ödemesiz %50 ile 65 arasında hibe desteği sağlacak olan alanlar;

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım
Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım
(Kırmızı et , Kanatlı eti)
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
(Süt işleme tesisleri, Süt toplayan üretici örgütleri)
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
(Kırmızı et işleme ve pazarlama, Kanatlı eti işleme ve pazarlama)
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi
(Arıcılık ve Bal Üretimi,Tıbbi ve aromatik bitki üretimi,Süs bitkileri üretimi)
Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi
(Elma, Kiraz, Şeftali, Ceviz, Badem, Üzüm ve bunların kurutulmuş ürünleri, Gül ve gül ürünleri, Börülce, Bal kabağı, Bal, üzüm ve dut pekmezi, dut kurusu, haşhaş ezmesi, lokul (cevizli çörek), köpük helvası, kuzu göbeği mantarı, keçi peyniri, kekik, İslamköy Ekmeği)
Kırsal Turizm
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi
Toplam Bütçe; 512.7 milyon €,

BAŞVURU TARİHLERİ
Başvurular 30.09.2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan ve iletişim bilgileri aşağıda yer alan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi 31.10.2013, saat 21.00’dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ
On birinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri 2 taksiti geçmeyecek şekilde aşağıdaki gibi planlanmalıdır. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberlerinde yer almaktadır.

-Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise; yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması toplamda 8 (sekiz) ayı geçmemelidir.

-Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise; birinci taksitin yatırım süresi ve Ödeme Talebi Paketinin hazırlanıp İl Koordinatörlüğüne sunulması 6 (altı) ay içerisinde olmalıdır.

TRAKTÖR DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ
Yatırımları kapsamında traktör alımları için hibe desteği talebinde bulunacak başvuru sahiplerimizin bütün tekliflerini traktör bayileri veya yetkili satıcılardan almaları gerekmektedir. Traktör alımları ile ilgili olarak tekliflerin toplanması ve ödeme talep işlemlerinde dikkat edilecek hususlara ilişkin Kurumumuz internet adresinde (www.tkdk.gov.tr) yayınlanan duyurular ve uyarılar dikkate alınmalıdır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER
IPARD Programının güncel hali, Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.
Başvurular hakkında detaylı bilgiler ve başvuru kurallarının yer aldığı Başvuru Çağrı Rehberleri (versiyon 3.2) Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir.

Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.
Ayrıca, detaylı bilgi için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, İl Özel İdaresi Yerleşkesi ne gelerek detaylı bilgi alınabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.