TKDK Eğirdir'de 5 Projeye Destek Verecek

TKDK Eğirdir'de 5 Projeye Destek Verecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2017 10:55
TKDK Eğirdir'de 5 Projeye Destek Verecek

2013-2016 yılları arasında 143 milyon liralık yatırım kazandırılmasını sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, IPARD 2’nin ilk çağrı döneminde Eğirdir'den 5 projeye destek verecek.
 

IPARD 1 hibe desteği programı kapsamında Isparta’ya 2013-2016 yılları arasında 143 milyon liralık yatırım kazandırılmasını sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü, IPARD 2’nin ilk çağrı döneminde Eğirdir'den 5 projeye destek verecek. Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Isparta ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. IPARD 2’nin birinci çağrı döneminde 95 projeden 26’sının onaylandığını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, 9 ay içerisinde Isparta’ya 29 milyon liralık bir yatırım gerçekleşeceğini söyledi.

Gülcü “Isparta ili olarak 26 proje ile inşallah önümüzdeki dönemde proje imzalayacağız proje sahipleriyle bu projelerin tamamlanması 9 ay gibi bir zaman alacak, bu şu anlama geliyor 9 ay içerisinde 26 tane proje 29 milyon liralık bir yatırımı kapsayacak bu çalışma bizde bu projelere 17.1 milyon liralık bir hibe ödemesi yapacağız bu yatırımcılarımıza inşallah kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi. TKDK Isparta İl Koordinatörü Doç. Dr. Gülcü, projelerin dağılımını da anlattı.

Gülcü,  “IPARD 2’nin ilk çağrısında sektör dağılımına baktığımızda 6 tane süt hayvanlığı ile ilgili 6 proje ile sözleşme imzalayacağız, bitkisel ürünün çeşitlendirilmesi dediğimiz bu tip aromatik bitkilerle ilgili 6 projemiz var, meyve ve sebze ürünlerinin ayrıştırılması ve paketlenmesi dediğimiz soğuk hava deposu projemiz var 4 adet, kırsal turizm ve reklarasyon faaliyetleriyle ilgili 3 projemiz var, et besiciliği ile ilgili iki projemiz var, 2 tane de IPARD 2’de yeni bir sektör makine parkı projemiz var bunlardan bir tanesi de kalkınma kooperatifi buda çok önemli ve güzel bir proje olacak inşallah kendi üyeleriyle oluşturacakları makine parkı ile destek vermiş olacaklar tek başına bir üreticinin alması imkansız olduğu yada, yılın belli bir döneminde çok kısa bir süre kendisine lazım olan bir makineyi ciddi bir yatırım yapmak yerine kooperatif kurup bu kooperatife bir makine parkuru oluşturup üreticilerine üyelerine destek vermiş olacak, 1 tanede arıcılık projemiz var, 1 tane yerel ürün projemiz var zanaatkarlıkla ilgili, bir tanede  yenilenebilir enerji projemiz var inşallah önümüzdeki 9 ay içerisinde bu projeleri hayata geçirmiş olacağız” düştü.

IPARD 2’nin birinci çağrı döneminde en fazla Şarkikaraağaç ilçesi proje sunduğunu söyleyen Gülcü   “Bu dönemde en çok projeyi IPARD 2’nin birinci çağrı döneminde 6 projeyle Şarkikaraağaç önde tamamladı, 5 proje Eğirdir’den, 4 proje Senirkent’ten, 3 proje Isparta merkez köylerinden, Atabey, Gönen ve Yalvaç’tan 2’şer proje, Gelendost ve Uluborlu’dan da 1’er proje olmak üzere toplam 26 projeyle önümüzdeki süreci tamamlamış olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.