TKDK Teknik Danışma Kuruluna Katıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu; Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Eğirdir’de Mavigöl Otelde Teknik Danışma Kurulu toplantısını düzenledi.

Yayınlanma:
TKDK Teknik Danışma Kuruluna Katıldı

Isparta İli Tarım ve Hayvancılık konularında yapılacak her türlü yatırım ve çalışmaları yönlendirmek amacıyla Vali başkanlığında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Ziraat Fakültesi Dekanı, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı, Eğirdir Meyvecilik Araştırma istasyonu Müdürü, Akdeniz Su ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Eğirdir Birimi Müdürü, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı,Arı Yetiştirileri Birliği Başkanı,İç Su Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Isparta Bölge Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı,Ziraat Odası Başkanı ve Gülbirlik Genel Müdüründen oluşmak üzere Isparta Tarım,Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Teknik Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Isparta Tarım,Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Teknik Danışma Kurulunun ilk toplantısı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün katkılarıyla yapıldı.Toplantı Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen’in açılış konuşmasıyla başladı. Şölen,konuşmasında Isparta’nın Tarım ve Hayvancılık konusunda istatistiki bilgileri ve bu bilgilerin analizleri üzerinde durdu.

İl Müdürü Cenk Şölen’in konuşmasından sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Ipard Programı ve bu programda oluşan değişiklikler üzerinde durdu.

Dokuzuncu Başvuru Çağrı döneminde talebin daha iyi olduğunu söyleyen Çelebi, AB uzmanları ile yapılan sıkı müzakereler sonucu yatırımcıların önünü açan bir çok değişikliklerin olduğunun altını çizdi.Et üreten tarımsal işletmeler ve et ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması tedbiri de destek kapsamına eklendiğini belirtti.

Süt üreten ve et üreten tarımsal işletmeler ile tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği tedbirlerinde proje yapacaklar için traktör ve ekipmanlarının uygun harcama listesine girdiğinden bahsetti.Meyve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması tedbirinde daha önceki çağrı dönemlerinde sadece üretici örgütleri faydalanabiliyorken bu çağrı dönemiyle birlikte gerçek ve tüzel kişilikler de faydalanabiliyor olması proje hazırlamada çok büyük değişiklik olduğunu söyledi.

Ispartalıların proje yaparak 100 Trilyon TL’den faydalanabilme imkanı varken bu hibeden faydalanılamaması büyük handikap olarak nitelendirdi. Bürokratik engellerin de proje başvurusundaki azlığın nedeni olduğundan bahsetti. %50 ile %65 oranında hibe desteğinin altını çizen Çelebi,Isparta’nın kalkınması için bir an önce proje bazlı bu destekden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi’nin konuşmasından sonra Isparta Vali Yardımcısı Tahir Demir,Isparta’da Tarım ve Hayvancılığın akılcı yöntemlerle örnek işletmelerin kurulmasıyla olacağını söyledi. Vali Yardımcısı Tahir Demir’in konuşmasından sonra diğer katılımcıların konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.