TKDK Yenilenen Destekleri İle Projelerinizi Bekliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü 2013 yılında, eklenen yeni destek kalemleri ile birlikte yeni bir proje çağrı dönemine çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2014 10:13
TKDK Yenilenen Destekleri İle Projelerinizi Bekliyor

488 milyon Euro bütçe ile çıkılan 12. Başvuru Çağrı döneminde aşağıda listelene başlıklarda yeni kurulum veya modernizasyon projelerine %50-65 oranında hibe - karşılıksız destekler verileceği ifade edildi.

Uzun bir çalışmanın sonucunda tüm destek kalemlerinin Isparta da da uygulanmasının kazanıldığını ifade eden TKDK Isparta İl Koordinatör Vekili Ali TOKER, 11. Başvuru Çağrı Döneminde toplam bütçesi 34 milyon lira olan 67 proje alındığını ve bu projelerden 31 tanesinin tüm İl Koordinatörlüğü personelinin hafta sonu dahil yoğun çalışmaları neticesinde 31 Arlık 2013 tarihi itibariyle hibe destek ödemelerinin yapıldığını ifade etti.

12. Başvuru Çağrı döneminde de aynı hızla tanıtım çalışmalarına devam edildiği ifade edilirken, halkımızın dikkatini tarım ve hayvancılık sektörlerinin yanı sıra el sanatlarında, yerel ürünlerde mikro ve küçük işletmelere verdiğimiz desteklere de çekmek istiyoruz denildi.

Kısaca, başlıklar halinde sıralanan destekleme kapsamındaki sektörler ;

√ Besi ve Süt Hayvancılığı ( Küçükbaş-Büyükbaş hayvancılık tesisleri kurulumu her türlü inşaat ve makine alım giderleri)

√ Kanatlı Eti Üretim ve işleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

√ Süt ve Süt Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

√ Et ve Et Ürünleri İşlenme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

√ Meyve Sebze Ürünleri İşlenmesi Depolanması Paketlenmesi Kurulması ve Modernizasyonu

√ Su Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

√ Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ( Tıbbi Aromatik ürünler, Seracılık Arıcılık, Süs Bitkileri..)

√ Kırsal Turizm (Konaklama Tesisleri, Restoranlar, Pastaneler, Spor ve Rekreasyon alanları, …vb) Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu

√ Yerel Ürünler Küçük İşletme Tesisleri Kurulması ve Modernizasyonu ( Reçel, Ekmek, Kebap, Turşu, Salça, Gül ürünleri, v.s. üretim ve pazarlama tesisleri)

√ El Sanatları ( Dokumacılık, ahşap işleri, marangozluk, cam işleri, mermer ve taş işleri vb.) Tesislerinin Kurulması ve Modernizasyonu

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.