TKDK’dan Çiniciliğe Hibe Desteği

TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezince açılan çinicilik kursunu ziyaret etti.

Yayınlanma:
TKDK’dan Çiniciliğe Hibe Desteği

Gerçekleştirilen ziyarette çiniciliğin destek kapsamında olduğunu belirten TKDK yetkilileri gerekli koşullar oluşturulduğu takdirde hibe desteği verilebileceğini söylediler.

Yetkililer, çiniciliğin destek kapsamındaki uygun el sanatları arasında yer alması dolayısıyla uygun proje yapılması koşuluyla ; üretim binalarının inşası, modernizasyonu ve genişletilmesi, geleneksel el sanatlarının üretimi ve paketlenmesine özgü ekipman ve araç-gereçlerin alınması, Paketleme tesislerine ve ekipmanlara fiziksel yatırımlar, el sanatlarının tanıtım ve pazarlamasına yönelik yatırımlar, fabrika satış mağazası veya tanıtım standları kurulması harcamalarını içeren; minimum 10 bin Avro, maximum 250 bin Avro değerindeki yatırımın yüzde 50’sinin TKDK tarafından hibe olarak verileceğini aktardılar.

Kurs hakkında bilgi yetkililere bilgiler veren Çini öğretmeni Sibel Kocaadam, kursiyer sayısının 12 olduğunu, kursiyerlerin çinicilik konusunda çok hevesli ve başarılı olduklarını ifade etti. Çini öğretmeni Kocaadam en büyük sıkıntının kurs sertifikası aldıktan sonra çalışabilecekleri bir atölyenin bulunmaması olduğunu belirtti.

TKDK İl Müdürü Ramazan Çelebi, “Ispartalı kadınlar için alternatif bir iş imkanı olacağını düşündüğümüz çinicilik alanında yatırım yapmayı düşünen yatırımcıları beklemekteyiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.