Tkdk'dan Destek Alanlar Sözleşme İmzalıyor

TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi daha önce kabul edilen projelerden başarılı bulunanlarla sözleşme imzalanmaya devam edildiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2012 10:57
Tkdk'dan Destek Alanlar Sözleşme İmzalıyor

SÜTMER isimli firma ile imzalanan sözleşme gereği Yalvaçilçesinde '100 Başlık Süt Sığırcılığı İşletmesi Kurulması Projesi' gerçekleştirileceği bildirildi. TKDK Isparta İl Koordinatörü RamazanÇelebi, "Yatırımın toplam uygun harcama tutarı 1 milyon 545 bin TL olup yüzde 60 destek oranı ile Kurum tarafından yatırımın sonunda 927 bin TL tutarındaki kısım hibe olarak ödenecek.

Bu proje kapsamında kurulacak işletmenin hayvan sağlığı ve refahı ile süt hijyeni konusunda Avrupa Birliği standartlarına ulaşarak yüksek kaliteli üretim yapan, rekabet gücü yüksek bir işletme haline gelmesi ve bölgeye örnek teşkil etmesi amaçlanıyor" dedi.

Öte yandan incelemelerine devam edilen 80 başlık yeni bir süt sığırcılığı projesinin daha hayata geçirilmesinin öngörüldüğünü ileten Çelebi, "Bu projenin yatırım maliyeti 2 milyon 169 bin TL tutarında ve uygun harcamalar toplamı 1 milyon 737 bin TL. Yüzde 65 destek oranı ile ödenecek hibe miktarı ise 1 milyon 129 bin TL.

Her çağrı döneminde çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz gibi usulüne uygun ve ciddiyetle hazırlanan projeler için destek kararı alınma ihtimali çok yüksek. Çünkü elimizdeki fonların miktarı oldukça yüksek ve proje yapacak yatırımcı sayısı az. Nitekim geçtiğimiz dönemde kaynak yetersizliği nedeniyle geri çevirdiğimiz bir proje olmadı. Şartlara uygun hazırlanan projelerle sözleşme imzalamaya devam ediyoruz. Bu sürecin devam etmesi için yatırımcılarımızın projelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Özellikle önümüzdeki dönemde; süt işleme ve pazarlama, yöresel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal turizm ve arıcılık, kesme çiçekçilik gibi başlıklarda daha fazla proje beklediklerini ifade eden İl Koordinatörü Çelebi, proje sayılarının artmasının bu süreci daha da hızlandıracağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.