TKDK’dan Dev Destek

Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan TKDK Isparta tarım ekonomisine öneli katkılar sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2021 08:55
TKDK’dan Dev Destek

9. Çağrı döneminde Isparta’dan 78.2 milyon lira değerinde 57 proje ile sözleşme imzalandı.  TKDK, proje sahiplerine 48 milyon lira hibe destek ödeyecek.

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü, Toplamda 57 proje ile 9. Çağrı döneminde sözleşme imzaladıklarını belirtti. Gülcü, “ Bu projelerin toplam yatırım tutarı 78.2 milyon lira. Yani önümüzdeki 5-6 ay ya da bilemediniz 1 yıl içerisinde büyük bir çoğunluğunu tamamlamayı düşünüyoruz. Isparta’mıza 78 milyon liralık bir yatırım kazandırılmış olacak. Bu yatırıma karşılık yatırım yapan proje sahiplerimize 48.2 milyon lira hibe desteğini ödeyeceğiz” dedi.

57 projenin sektörel dağılımı hakkında da bilgi veren Gülcü, en faz tıbbi aromatik  bitkiler üretim ve işleme sektöründen yatırım başvurusu olduğunu söyledi. Gülcü, “25 tane tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği, üretimi, işlenmesi, pazarlanmasıyla ilgili, 5 tanesi mantar üretim tesisi. Bu bizim için önemli. Önümüzdeki yıllarda Isparta’nın önemli bir mantar üretim merkezi olacağına inanıyorum. Alternatif bir tarımsal faaliyet alanı ortaya çıkıyor. 2 tane çok önemli süs bitkisi yetiştiriciliği ile ilgili proje aldık. Şu an bir tanesi tamamlandı hatta fideleri dikildi. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren yurt dışına kesme gül ihracat edebilecek seviyeye gelecek. Bir diğeri de şu an yapım aşamasında.  Yine 2 adet fide fidan üretimi ile ilgili sera yapımı işle ilgili projemiz var. 3 tane arıcılık projemiz var. 3 tane katma değerler ve zanaatkarlıkla ilgili, yine Isparta’mız açısından önemli sektörlerden bir tanesi olan kırsal turizm ile ilgili 5 tane projemiz var. 11 tane yenilenebilir enerji ve 1 tane de süt hayvancılığıyla ilgili projemiz var. Dağılıma baktığımızda hemen hemen her sektörden proje aldığımızı görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.