TKDK'dan Mantara Hibe Desteği

TKDK'dan Mantara Hibe Desteği

Yayınlanma:
TKDK'dan Mantara Hibe Desteği

TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) 2014-2020 Yılları arasında uygulanacak olan IPARD-II Programında mevcut sektörler (tarımsal işletmeler, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi) desteklenmeye devam edilecektir. Bu mevcut sektörlere ek olarak “tarım çevre-iklim-organik tarım”, “yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması” ve “kırsal altyapı hizmetleri” IPARD-II Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe “Yenilenebilir enerji”, “makine parkları” ve “mantar” da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir.

IPARD II Programı ile mevcut sektörlerde bazı değişiklikler olmuştur. IPARD I’den farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, manda sütü üretimi, yumurta tavukçuluğu ve kaz yetiştiriciliği eklenmiştir. Ayrıca bazı sektörlerde hibe oranlarında artışlar olmuştur.

İlimizde özellikle Eğirdir-Sarıidris ve Yenişarbademli ilçelerinde son dönemlerde sayıları hızla artan mantar yetiştiricilerine TKDK tarafından hibe desteği verileceğini ve bu konu ile ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini bildiren TKDK İl Koordinatörü Süleyman GÜLCÜ, beraberindeki uzman heyetiyle birlikte mantar yetiştiriciliğinde Türkiye’nin en önemli merkezi olan Antalya’nın Korkuteli ilçesinde mantar üreten tesisleri ve üreticileri ziyaret ettiklerini söyledi. GÜLCÜ, Korkuteli İlçe Tarım Müdürlüğü’nü de ziyaret ettiklerini ve gezinin TKDK uzmanları adına son derece yararlı geçtiğini sözlerine ekledi ve kendilerini misafir eden ve bilgilendiren ilçe müdürlüğüne ve üreticilere teşekkür etti.

IPARD-II kapsamında mantar yetiştiriciliği konusunda TKDK’dan destek talep edecek olan yatırımcıları ve üreticileri doğru yönlendirmek adına böyle bir gezi ve ön hazırlık çalışması yaptıklarını belirten GÜLCÜ, Avrupa komisyonu akreditasyon sürecinden sonra IPARD-II ile ilgili çıkılacak çağrılar ve desteklenecek sektörlere ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.