Tkdk’dan Süt Yatırımına Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Isparta İl Koordinatörlüğü 3. çağrı döneminde alınan projelerden ilkiyle sözleşme imzaladı. 1 milyon 358 bin TL değerindeki yatırımın 882 bin TL’si TKDK tarafından hibe olarak verilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Haziran 2012 14:44
Tkdk’dan Süt Yatırımına Destek

TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi ile Arı Süt Et ve Süt Ürünleri Hayvancılık Tarım Gıda Nakliye İthalat İhracat San. ve Tic. Ltd. Şirketi yetkilisi Mehmet Pancar arasında imzalanan sözleşme gereği 100 Başlık Süt Sığırcılığı İşletmesinin Geliştirilmesi ve Modernizasyonu Projesi gerçekleştirilecek.

Yatırımın toplam uygun harcama tutarı 1 milyon 358 bin TL olup yüzde 65 destek oranı ile kurum tarafından yatırım sonunda 882 bin TL hibe olarak ödenecek.

Proje kapsamında modernize edilecek işletmenin hayvan sağlığı ve refahı ile süt hijyeni konusunda Avrupa Birliği standartlarına ulaşarak yüksek kaliteli üretim yapan, rekabet gücü yüksek bir işletme haline gelmesi ve bölgeye örnek teşkil etmesi amaçlanıyor.

Öte yandan 4. ve 5. çağrı döneminde alınan projelerin inceleme sürecinin de devam ettiği bildirildi. 6. çağrı dönemi başvuruların 18 Haziran tarihinde kabul edilmeye başlanacağı, 9 Temmuz 2012 tarihine kadar projelerin kabul edileceği bu dönemde süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi konularındaki desteklerin devam edeceği kaydedildi.

6. çağrı dönemi ile birlikte tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri arıcılık, gül ve gül ürünleri, elma, kiraz, kayısı, üzüm ve dut pekmezi, keçi peyniri, kekik, İslamkoy Ekmeği gibi yerel ürünler, halıcılık, kilimcilik, deri işleme, taş işleme gibi el sanatları alanlardaki projelerin de desteklenmeye başlanacağı ifade edildi. Kırsal Turizm başlığı altında ibe konaklama ve yeme içme tesisleri ile rekreasyon alanları, doğa turizmine yönelik yatırımlar, yürüyüş ve gezi parkurları, balık avlama, rafting, bahçe bakımı gibi turizm amaçlı yatırımlara destek verileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.