TKDK’dan Tarihi Rekor!

TKDK’dan Tarihi Rekor!

Yayınlanma:
TKDK’dan Tarihi Rekor!

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD II 2. Proje çağrı Dönemi proje başvuruları 13 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü çağrı döneminde büyük bir başarıya imza atarak yatırım tutarı 105 Milyon TL olan 31 proje başvurusu ile Türkiye ikincisi oldu. 

Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD II 2. Proje çağrı Dönemi proje başvuruları 13 Ekim 2017 tarihinde sona erdi. TKDK Isparta İl Koordinatörlüğü çağrı döneminde büyük bir başarıya imza atarak toplam proje sayısı ve toplam proje yatırım tutarında Türkiye ikincisi oldu.  Çoğu büyük şehri geride bırakan ilimize bu dönemde toplam yatırım tutarı 105 Milyon TL olan 31 proje başvurusunda bulunuldu. 

IPARD II 2.  Proje Başvuru döneminde 42 İlde verilmesi planlanan 122 milyon Euro hibenin, yaklaşık 51 milyon TL sinden ISPARTA faydalanacak. 

Meyve ve Sebzelerin Depolanması-Paketlenmesi, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi, Süt ve Süt Ürünlerinin işlenmesi sektörlerinde alınan toplam 31 projenin önümüzdeki 18 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 

SEKTÖRÜNDE SÖZ SAHİBİ FİRMA

SENİRKENT’E YATIRIM YAPACAK 

TKDK Isparta İl Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Gülcü ll. Proje çağrı sonuçları ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “İl Koordinatörlüğü olarak sistemli ve aktif bir şekilde çalıştık gerek ulusal gerekse uluslararası firmalar ile desteklerden faydalanmaları ve ilimize yatırım yapmaları konusunda birebir görüşmelerde bulunduk, nitekim bunun meyvesini aldık, sektöründe söz sahibi bir firma Süleyman Demirel OSB ye bir firma da Senirkent ilçesine yatırım yapacaklar. Bu firmalar kendi sektörlerinin gelişmesinde ve sektörün önünün açılmasında ciddi katkılar sağlayacaktır. Yereldeki firmalarımızın da proje sürecinde sürekli yanlarındaydık. Özellikle bürokratik işlemlerin çözümünde Bakanlık ve Müsteşarlık düzeyinde görüşmelerimiz oldu. Bu süreçte yardımlarına esirgemeyen Isparta Milletvekilimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç beyefendiye de yatırımcılarımız ve Kurumumuz adına ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

ISPARTA’YA YENİ DEĞERLER KAZANDIRMAK İSTİYORUZ 

Isparta’ya yeni değerler kazandırmak istediklerini kaydeden Gülcü; “IPARD l dönemin de 167 projeye 65 milyon hibe dağıtılmışken, bugün IPARD 2 nin ll. Proje çağrı döneminde yaklaşık 51 milyonluk bir hibe rakamına ulaşıldı. Bu bizim için de Isparta için de büyük bir başarıdır. Prof Dr. Gülcü, amacımız ilimizin potansiyelleri doğrultusunda Isparta’ya yeni değerler kazandırabilmektedir. Bu amaçla çalışmaya devam edeceğiz ve inşallah bu başarılar önümüzdeki süreçte bir kartopu gibi büyüyerek artacaktır. Proje sahiplerimize Kurumumuza olan güven ve ilgililerinden dolayı teşekkür ediyor, İlimizin ekonomik yapısına ve istihdama büyük katkılar sağlayacağına umduğum bu yatırımların Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.