TMSF Akşam Gazetesi ve Digitürk'e El Koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), TMSF, Digiturk, SKY TURK, Akşam Gazetesi, Güneş Gazetesi, Alem FM'in de aralarında bulunduğu 10 şirkete el koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2013 13:25
TMSF Akşam Gazetesi ve Digitürk'e El Koydu

Geçtiğimiz günlerde Show TV ve BMC'ye el koyan TMSF, Karamehmet'in 10 şirketine daha el koydu.

TMSF'nin el koyduğu şirketler arasında Digiturk, SkyTurk360, Alem FM ve Güneş gazetesi de bulunuyor. İşte TMSF'den gelen o açıkama:

TMSF Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsili amacıyla gruba ait 10 şirketin daha yönetimini devir aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak Aks Televizyonculuk ve BMC'den sonra Gruba ait 10 şirketin daha yönetimini devraldı.
TMSF SHOW TV ve BMC'ye el koyduktan sonra şu açıklamayı yapmıştı:

"TMSF Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının tahsili çerçevesinde Show TV ve BMC’yi satışa çıkartma hazırlıklarına başladı. Grubun borçları hesaplanarak tahsilat yapılacak 40 şirket 5 gerçek kişi ve bunlara ait menkul ve gayrimenkullere haciz işlemi yapıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, çalışmalarını sürdürmektedir. İnterbank Borçlusu Çukurova Grubu’nun doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum