TOBB Adına Şuraya Katılacak

TOBB Adına Şuraya Katılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2019 17:01
TOBB Adına Şuraya Katılacak

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr.Bekir Pakdemirli tarafından tanıtımı yapılan ve Ekim 2019 tarihinde üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Tarım Şurası Çalışma Grubu toplantısı 5-6 Eylül 2019 tarihlerinde Orman Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından III. Tarım Şurası “ Gıda Güvenliği ve Güvencesi” çalışma grubunda TOBB’u temsil etmek üzere Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Koyak görevlendirildi.

İki gün boyunca devam eden çalışma toplantısında, AB ve Türkiye’ de gıda güvenliği ve güvencesi, gıda mevzuatının güncellenmesi, gıda kayıpları atık ve israf, sürdürülebilirlik, erişilebilirlik, bulunabilirlik, gıdada bilgi kirliliği, tüketici algısı ve alışkanlıkları, gıda üretim ve tüketim projeksiyonları (2050 projeksiyonu),gıda güvenliği ve güvencesi indeksleri, gıda denetim ve kontrolünün etkinleştirilmesi, coğrafi işaretlerin gıda güvenliği ve güvencesine katkısı, izlenebilirlik, iklim değişikliğinin gıda güvencesine etkisi, gıda güvenliği yönetim sistemleri, gıda taklit tağşiş, gıda savunması ve biyoterörizmi, şekergibi 18 konu başlığı ele alındı. Toplantılarda Genel Sekreterimiz tarafından hem ilimizi hem de ülkemizi ilgilendiren başlıklarla ilgili talep ve önerilerin çalışma raporuna girmesi sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.