TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden TUBİTAK Başarısı

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden TUBİTAK Başarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2018 09:24
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu  Lisesinden TUBİTAK Başarısı

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden bir başarı haberi de TUBİTAK Proje çalışmaları  alanında geldi. Isparta’dan 105 okulun başvuru yaptığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında, il merkezinde proje sergisi desteklenen lise seviyesindeki 4 okuldan biri TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. 

Eğitim öğretime başladıkları ilk yıldan itibaren TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Proje desteği almaya hak kazandıklarını ifade eden Okul Müdürü Yaşar Akbay başarılarının tesadüf olmadığını söyledi.  TUBİTAK 4006 başarılarının yanı sıra geçen yıl TUBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri bölge sergisine de katılma başarısı gösterdiklerini ifade eden Akbay, bu yıl bölge yarışmalarında dereceye girmek için çalışacaklarını ifade etti. 

Okul TUBİTAK 4006 Bilim Fuarında, 10 Kimya, 4 Elektrik- Elektronik, 3 Matematik, 2 Motorlu Araçlar Teknolojisi  ve 2 Fizik projesi olmak üzere 21 proje ile desteğe hak kazandı. 

Okul olarak proje tabanlı eğitimi önemsediklerini belirten Akbay;  gençlerimizi yaparak öğrenmeyi esas alan mesleki eğitim ve proje tabanlı eğitimle geleceğe hazırlıyoruz dedi. Başta Proje hazırlığı yaparak okulumuza bu başarıyı kazandıran öğrencilerimiz ve proje koordinatörümüz Belgin Sağlam olmak üzere proje danışmanlığı yapan Yener Şimşek, Nilgün Tunç, Bahar Abalı, Emel Moral,  Mustafa Çetin, Zafer Çiçek  ve Musa Eren hocalarımıza teşekkür ediyorum dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.