Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca

Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2018 11:02
Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca

TEMA vakfı tarafından başlatılan “Her Çocuğun Bir Fidanı Olmalı” projesi kapsamında Gazi İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine yönelik bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte 150 meşe palamudu toprakla buluşturuldu. Yıl içinde yapılacak çalışmalarla mart ayına kadar 600 dikim yapılacağı ifade edildi.

TEMA Vakfı tarafından başlatılan proje kapsamında Gazi İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Eğirdir İlçesi, Yukarı Gökdere Köyü hudutları içerisinde bulunan Kasnak Meşesi Ormanından daha önceden toplanan meşe palamutları toprakla buluşturuldu. “Her Çocuğun Bir Fidanı Olmalı” projesi hakkında bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilcisi Aysel İnce, her çocuk bir fidan yetiştirmeli ve her çocuk doğa ile iç içe olmalıdır dedi. İnce, bahar mevsimine kadar fidana dönüşecek tohumların bahar geldiğinde ormanla buluşturulacağını belirtti. Ekim-Kasım aylarında başlayan tohumun yolculuğu Mart ayında toprakla buluşur hale gelecek, bu süreç tamamen öğrencinin gözü önünde gerçekleşecek, yaparak ve yaşayarak öğrenme gerçekleşmiş olacak. Bu etkinlikle birlikte öğrencilerin tohumu toplayıp, ekip, fidanı büyütüp ormanla buluşturup kıymetini bilerek yani bizzat yaparak ve yaşayarak ağaç sevgisi ile büyüyeceklerini belirtti. Okulun bir nevi fidan üretim merkezi ve öğrencilerinde bu merkezin doğasever birer çalışanları olacaklarını dedi.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında olduğu gibi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında da YAVRU TEMA eğitimlerine başvurarak sınıflarında bu eğitimleri verecek olan Gazi İlkokulu doğaya ve yeşile gönül vermiş, TEMA Gönüllüsü bir okul olduklarını bir kez daha gösterdiler dedi.
Aysel İnce bu etkinlik vesilesi ile Gazi İlkokulu Müdürü Sayın Orhan Çelik, değerli idareci ve öğretmenleri ile sevgili öğrencilerini tebrik ediyor, doğa ve ağaç sevgilerinin daim olmasını diliyorum diyerek, Mart ayında fidanları toprakla buluşturmak için tekrardan bir araya gelme temennisi ile sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.