TOKİ Gelmesin Diye Dua Ediyorlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, TOKİ’nin Isparta’ya gelmeyeceği yönündeki söylentilere sert çıkarak, son noktayı koydu. TOKİ konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Bilgiç, “Yapılmayacak diye

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2017 14:08
TOKİ Gelmesin Diye Dua Ediyorlar

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya yapılması planlanan TOKİ ve Meclis’ten geçen Torba Yasa hakkında açıklamalarda bulundu. TOKİ’nin Isparta’ya yapılmayacağı yönündeki söylentileri çıkaranlara sert çıkan Bilgiç, Torba Yasa’nın da herkesin beklediği düzenlemeleri içerdiğini anlattı.

EMEKLİLERİMİZE UYGUN İMKANLARDA EV VERİLMESİN DİYE DUA EDİYORLAR HERHALDE

İlk olarak TOKİ konusunda açıklama yapan Bilgiç, ‘TOKİ Isparta’ya gelmeyecek’ diyenlere seslenerek, “Arkadaşlara ben şunu sormak istiyorum; bu TOKİ’nin bu aşamasına gelinirken hangi birinin dahili var? Burada bu projenin hayata geçmesinde en fazla uğraşan emek veren kurum bizim emekliler derneğimiz ve Abdulkadir Ersal. Oraya üye binlerce emeklimiz ve tabi başta sayın valimiz olmak üzere kamu kurumlarımız tabi bizde kendilerine destek olmaya çalışıyoruz.  Biz arazinin devrine kadar yapmışız tapusunu vermişiz. Bunun planlama ve çalışmaları devam ediyor. Pek çok kimse buranın yapılıp yapılamayacağını soruyor. Bunun sürekli bu şekilde dile getirenler TOKİ buraya gelmesin, emeklilerimize uygun imkanlarda ev verilmesin diye dua ediyorlar herhalde. Burada destek olmaları gerekirken işin bir an önce olması ve sonlanması için dua etmeleri gerekirken arkadaşlarımız maalesef farklı alanda farklı anlamda şeyler söylüyorlar. Bizim bunlarla kaybedecek zamanımız yok. Emeklilerimizle ilgili tekrar söylüyorum, dar gelirli esnafımızı da kapsayan aynı zamanda ayrıca da yine yoğun bir biçimde Isparta’ya kara havacılık okulunun tamamlanmasıyla gelmesi beklenen oradaki subay astsubay ve Isparta’da yaşayan memurlara dönük olmak üzere burada akademisyen değişik kurumlarımızda yine TOKİ projesi yürütülüyor” şeklinde konuştu.

VERGİSİNİ ZAMANINDA ÖDEYENE YÜZDE 5 İNDİRİM

Öte yandan Torba Yasa hakkında bilgi veren Bilgiç, şunları söyledi: “Bu torba yasa içerisinde vergisini düzenli ödeyen vatandaşlarımıza %5 indirim imkanı getirildi.  Kanun geçen haftada genel kurulun onayından geçti. Meclis başkanı, Sayın Cumhurbaşkanının onayına sundu. Tabi bu torba yasanın içeriği sadece bu değil, pek çok önemli düzenlemeyi içeriyor. Öncelikle bütün çiftçilerimizin  ve kooperatiflerin, tarım kredi kooperatifin ziraat bankasına olan muacceleye düşmüş, muacceleye düşürülüp yapılandırılmış olan borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilişkin bir düzenleme var.

TARIMSAL SULAMADA FAİZLER SİLİNDİ

Aynı şekilde TEDAŞ’ın borçlarının yapılandırılmasını yaptık ve tarımsal sulamada bütün sulama birlikleri dahil olmak üzere oluşan bütün faizler tamamıyla sıfırlandı. Borçlar 5 taksite bölündü ve taksite bölünürken de herhangi bir faiz işletilmedi. Ana para önümüzdeki 5 yıla bölünerek ilk ödemesi Ekim ayında başlayacak. Bu da son derece önemli bir düzenleme.

GSS PRİMİ 53 LİRADA SABİTLENDİ

Genel genel sağlık sigortası pirimi ile ilgili olarak yapınla bir düzenleme var.  Gelir testine başvurmayanlar için daha önce üç kademeli, 420 liraya kadar pirim ödemeleri zorunluluğu vardı. Bu tek bir rakama 53 liraya düşürüldü. Gelir testine girmeyenler için aylık 53 lira sabit ücret olacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de konut edindirme konusunda KDV muafiyeti getirildi. Aynı zamanda bütün esnafımızın özellikli Türkiye iş verenleri sendikası konfederasyonunun ısrarla beklediği istediği ahilik fonuna ilişkin düzenleme yapıldı. 1.1.2018 tarihinden itibaren çalışmaya başlayacak olan ahilik fonunun kuruluşunu yine bu torba yasa ile yapmış olduk. Yani bu torba yasa sadece bir %5’lik düzenleme ile yenilemek değil, hemen hemen toplumun bütün kesimlerinin, esnafımızın uzun süredir beklediği bir düzenleme oldu.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.