Tonlarca Hafriyat Neden Göl Kıyısına Döküldü

Tonlarca Hafriyat Neden Göl Kıyısına Döküldü

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Nisan 2017 10:39
Tonlarca Hafriyat Neden Göl Kıyısına Döküldü

Barla- Senirkent arasındaki yol üzerinde Eğirdir Gölü kıyısında iki bölgeye dökülen hafriyat İl Genel Meclisi’ne taşındı. İl Genel Meclisinde MHP’li Senirkent İl Genel Meclis üyesi Ceylan Erdön’ün soru önergesi ile gündeme gelen konu büyük bir çevre katliamını gözler önüne serdi. Erdön, verdiği soru önergesinde hafriyatın nereden taşındığı ve hafriyat dökümüne izin verilip verilmediğini sordu.

Eğirdir gölü kenarında iki ayrı noktaya dökülen yüzlerce ton hafriyat büyük bir çevre katliamını göz önüne serdi.  MHP’li İl Genel Meclis üyesi Mehmet Ceylan Erdön’ün verdiği soru önergesi ile gündeme gelen çevre katliamı ile ilgili araştırma yapılması istendi. Erdön verdiği soru önergesinde “Eğirdir İlçemiz Barla köyünü, Senirkent ilçemiz istikametine doğru geçtiğimizde 5 veya 6 km sonra Eğirdir gölü kıyısına sıfır olan iki ayrı noktaya tonlarca hafriyatın döküldüğü görülmektedir. Bu kadar hafriyatın neden göl kıyısına döküldüğü, hafriyatın nereden alınıp taşındığı, hafriyatın göl kıyısına dökülmesi için yetkili kurumlardan izin talep edilip edilmediği, izin verildi ise hangi kurum tarafından verildiği, daha uygun yerler varken neden göl kıyısının doldurulduğu, gölümüzü korumak için ilgili kurumların ve İl Genel Meclisinin bunca çabalarına rağmen söz konusu yerlere neden hafriyat döküldüğü ve bu konudaki yapılanın yasal olup olmadığı konusunda bilgi verilmesini arz ederim” dedi.

GÖLLE İLGİLİ GENEL GÖRÜŞME AÇILACAK

Öte yandan Eğirdir gölü ile mayıs ayı içinde genel görüşme açılacak. Genel görüşmede Eğirdir gölündeki otlanma, balık sayısı ve türündeki azalma, gölü kirleten unsurlar gibi konuların tartışılarak alınacak önlemler konuşulacak.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.