Toplu Sözleşmeler Şaibeli

Toplu Sözleşmeler Şaibeli

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2016 13:32
Toplu Sözleşmeler Şaibeli

Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek 2015 yılını değerlendirdi. Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban toplantıda yaptığı açıklamada “Geride bırakılan 3 toplu sözleşme döneminde, 2012 yılından beri eğitim çalışanlarımızın yetkilendirilmiş bir konfederasyon tarafından imzalanan şaibeli toplu sözleşmeler yoluyla mağdur edildiği görülmektedir” dedi.

Türk Eğitim Sen yöneticileri 2015 yılını değerlendirmek için basınla bir araya geldi. Toplantıda yapılan açıklamada artan terör olaylarına da değinen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban “Sizlerle birlikte olmaktan son derece memnun olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Katılımınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile sizlerle Isparta’mızın eğitim sorunları ile eğitim çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları paylaşmak istiyoruz.
Acısıyla, tatlısıyla, güzel ve kederli günleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, yeni ümitlerle, yeni beklentilerle yeni bir yıla giriyoruz. 2016 yılının eğitim çalışanlarına, milletimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyor, başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde canları pahasına vatan müdafaası yürüten kahraman güvenlik güçlerimize selamet diliyoruz.
Ülkemiz gerek içte, gerekse dışta çok ciddi problemlerle karşı karşıyadır. İçimizdeki hainler yine azdı. Son yıllarda yürütülen yanlış siyasi politikalar neticesinde teröristler şımartıldı, terör tavan yaptı. Çözüm sürecinde terör örgütünün ne kadar beslendiğini, bütün faaliyetlerinin görmezden gelinerek desteklendiğini hepimiz biliyoruz; terör konusunda siyasi aktörlerin yaptığı hatalar var tabi ki.
Bizler Türk Eğitim-Sen camiası olarak her zaman ve her şartta Devletimizin ve Milletimizin âli menfaatlerinin yanındayız. Bundan da asla vazgeçmeyiz. Zira bizler bu ülkenin sahibi Türkiye Sevdalılarıyız. Bu sebeple ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

2016 DAHA ZOR GEÇECEK
Memurlar açısından 2016 yılının daha zor geçeceğini söyleyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban açıklamasında şunlara yer verdi. “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen iki genel seçimin ardından yeniden tek başına iktidar şansı yakalayan AK Partinin 2016 yılı eylem planına kamu personel rejiminde köklü değişiklikler getirecek yasa çalışmalarını da eklemesi 2016 yılında sendikal mücadelemizin, eğitim çalışanlarının güvencelerinin korunması yönündeki saldırıları bertaraf etmek üzerine yoğunlaşacağını göstermektedir.

Bununla birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşunda, adeta sosyal bir soykırıma ulaşan yönetici atamalarında, tayinlerde ve terfilerde yaşanan skandal uygulamalara karşı verdiğimiz sendikal ve hukuki mücadele, 2015 yılına damga vuran bir başka olay olmuştur. Bu noktada, bazı sözde büyük sendikaların bu tür girişimlere karşı takındıkları vurdumduymaz tavır, bu mücadelede önümüze çıkan en büyük engel olmaktadır. Elbette ki, 2015 yılının eğitim çalışanlarımız adına ekonomik anlamdaki en üzücü olayı, bütün yıl boyunca %3+%3 zamma mahkûm edilmelerinin yanı sıra 2013 yılındaki toplu sözleşme hükmünün değiştirilmesi yoluyla maaşlarının %1,8 oranında çalınması oldu. -Hızla yükselen enflasyon, %10’u aşan işsizlik, döviz kurlarındaki yükseliş, %12 dolayında artırılan vergiler karşısında yalnızca 600 TL (%5) oranında artan gelir vergisi ilk dilimi nedeniyle, geride bıraktığımız yılda yetkilendirilmiş sendikanın da marifetiyle büyük kayba uğrayan memurlarımızı 2016 yılında daha zor günlerin beklediğinin habercisidir.
Geride bırakılan 3 toplu sözleşme döneminde, 2012 yılından beri eğitim çalışanlarımızın yetkilendirilmiş bir konfederasyon tarafından imzalanan şaibeli toplu sözleşmeler yoluyla mağdur edildiği görülmektedir. 2016 yılında yeni bir yetki süreci bizleri beklemektedir. Eğitim çalışanlarımızın heba edilecek bir günü, peşkeş çekilecek tek bir kuruşu dahi yoktur. Bu bakımdan 2016’nın Mayıs ayı ortasında son bulacak olan yetki sürecinin, masa başı oyunlarıyla eğitim çalışanlarımızın pazarlanmasına son verilecek günlerin işareti olacağı umudunu taşıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların yaşanmaması, toplu sözleşme masasında yetkili olmamız için eğitim çalışanlarının desteklerini bekliyoruz.

Geçtiğimiz yıl içinde yargıya yapılan müdahaleler, 657 sayılı Kanunda değişiklik çabaları çerçevesinde bütün bu girişimlere destek veren yandaş sendikalar düşünüldüğünde 2016 yılının geride bıraktığımız yıldan çok daha zorlu geçeceğini söylemek mümkündür.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum