Toplumda Af Beklentisi Olduğunu Düşünmüyorum

AK Parti Isparta Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Recep Özel, Başbakan Erdoğan’ın ‘Cezaevleri Boşalacak’ ifadesiyle gündeme gelen ‘AF’ konusunu değerlendirdi. Özel, “Şu anda toplumda böyle bir beklentinin olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:11
Toplumda Af Beklentisi Olduğunu Düşünmüyorum

Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Recep Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’da Barzani’nin de katıldığı Toplu Açılış Töreni’nde ‘Cezaevleri Boşalacak’ ifadesiyle gündeme gelen af konusunu değerlendirdi.

“Toplumda Af Beklentisi Olduğunu Düşünmüyorum” diyen Isparta Milletvekili Özel, “Af kelimesi, siyaset kurumunun ağzından çıktıktan sonra geri dönmeyecek bir tablo. Ama Türkiye’de geçmiş dönemlerde bir çok af çıktı. Bunlar ne getirdi, ne götürdü iyi analiz edilmesi gerekiyor. Şu anda toplumda böyle bir beklentinin olduğunu düşünmüyorum. Artık Türkiye’nin kendini resetleyip önümüzdeki sürece bakması açısından getirisi olur mu, götürüsü olur mu iyi değerlendirilmeli. Pişmanlık varsa, ‘Keşke biz bunları yapmasaydık’ algısını toplumda oluşturması gerekir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum