Toplumsal Huzuru ve Adalet Duygusunu Yok Ettiler

Toplumsal Huzuru ve Adalet Duygusunu Yok Ettiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2016 11:46
Toplumsal Huzuru ve Adalet Duygusunu Yok Ettiler

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Çarıkçı, sabah gazetesine konuştu.Rektör Çarıkçı paralel operasyonu sabah gazetesine değerlendirdi.

PARALEL YAPI, TOPLUMSAL HUZURU VE ADALET DUYGUSUNU YOK ETTİ
Isparta'daki operasyonları değerlendiren Çarıkçı paralel yapının çok tehlikeli bir yapılanma olduğunu belirtti. Örgütün deşifre olması bizim için çok iyi oldu diyen Çarıkçı, ''bu yapı her üniversitede olduğu gibi kendi üniversitemde de büyük bir sıkıntıydı, seçim sürecine girerken de en büyük itiraz edilen nokta buydu. Cemaat mensubu olmak bu üniversitede kadro alma nedeniydi. Cemaate mensup olmak bu üniversitede yüksek lisans programlarına giriş anahtarıydı. Dolayısıyla kurumlara çok büyük zarar verdi. İnsanların adalet duygusunu, toplumsal huzuru, barışı yok etti ve hasarda hala devam ediyor. İnşallah bu zarar zamanla geçecek çok kolay olmayacak. Benim üniversitemde de böyle bütün üniversitelerde de böyle.'' dedi.

''BİLDİRİLERE İMZA ATANLAR BİZİ MİLLİ VE YERLİ OLDUĞUMUZ İÇİN ELEŞTİRİYOR''
Üniversite eğitiminin ardından akademisyen olmak istediğimde üniversitelerin belirli zümrelerin kontrolü altında olduğunu öğrendiğini bildiren Çarıkçı, ''Bilimsel açıdan yaptığımız mesleğin ne anlama geldiğini biliyoruz. Biz akademisyeniz bizim açımızdan bilgi her yerde bilgidir fakat biz aynı zamanda bu toprağın çocuklarıyız. Ben öğretmen çocuğuyum 93 yılı ODTÜ mezunuyum, taşradan geldim, benim mezun olduğum yıl akademisyen olmak istediğimde bana olamazsın dediler. Çünkü üniversiteler belli zümrelerin kontrolü altındaydı. Biz akademisyeniz ama biz yerliyiz aynı zamanda milliyiz. Biz bu toplumun değerleriyle barışık insanlarız. O bildiriler altına imza atanlar bizi o yüzden eleştiriyorlar. Biz o yıllardan sonra bu mesleği seçmiş ülkesine vatanına milletine katkı yapmak isteyen insanlarız o yüzden sevmiyorlar bizi aslında. Çünkü milletimizin değerlerini herşeyden üstte tutuyoruz, milletimizi seviyoruz, herşeyden önce bizde aşağılık kompleksi yok. Biz bu ülkenin bir Osmanlı bakiyesi olduğuna inandığımız için çok farklı yönden bakıyoruz o imza atan arkadaşlara.'' ifadelerini kullandı.

''CUMHURBAŞKANIMIZIN UYGULADIĞI POLİTİKALARI DESTEKLİYORUM''
Ben şu an Cumhurbaşkanımızın uyguladığı politikaları ve özellikle dış politikaya yönelik ülkenin duruşunu simgeleyen politikalarını destekliyorum diyen Çarıkçı ''Ben öncelikle bunu rektörlük görevinden bağımsız olarak bir akademisyen olarak söylüyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımız bize çok şey hatırlattı. Biz çok büyük milletin çocuklarıyız. Biz hiçbir zaman bağımsızlık mücadelesinden kaçmayan insanlarız. Biz Çanakkale ruhunun çocuklarıyız ve Asımın Nesli'yiz. Yıllardan beri ihtiyacımız olan politikaların da uygulandığını düşünüyorum. Ne derlerse desinler ben bugün rektörüm yarın değilim, ben bu düşünceye devam edeceğim. Ben bunun doğru olduğunu düşünüyorum, eleştirebilirler ama bununla kalmıyorlar hakaret ediyorlar böyle düşünen insanlara iktidar yalakalığı yapıyor diyorlar hayır ben iktidar yakaladığı yapmıyorum, ben üniversiteyi bitirdiğim yıllardan beri ''şerefli bir politika''nın peşinde koşan bir insanım bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki düzeltilmesi gereken şeyler olabilir ama ben genel çizginin çok doğru bir çizgi olduğunu düşünüyorum.''ifadelerini kullandı.

''TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİLİZ''
Paralel yapılanmaya karşı meslektaşlarını ve üniversite yönetimlerini uyaran Rektör Çarıkçı, ''Ben baştan şunu söyleyim ben paralelle mücadelede duyarlılığın çok yaygın olduğunu düşünmüyorum. Yakında rektörlük seçimleri de olacak, biz bunu geçen sene yaşadık yeni tecrübe edecek olan arkadaşlarımız, yeni rektörler, dekanlar atanacak. Ben bu duyarlılığın çok büyük oranda paylaşıldığını ve tehlikenin farkında olmadığımızı düşünüyorum.'' dedi.

''ARKADAŞLARIMIZ KENDİ ÜLKELERİNİN MENFAATİ İÇİN BU İNSANLARLA ÇALIŞMAMAK ZORUNDALAR''
Üniversite yönetimlerine ve akademisyenlere seslenen Çarıkçı ''Aslına bakarsanız bu böyle söyleniyor diye değil, üniversitelerin bu tür tehlikeli sinsi, bakın dikkat edin ''her şeyi yapabilen'' yapılara karşı pür dikkatli olmaları gerekiyor. Ben söyleyim eğer bu arkadaşlarla bir dekan düzeyinde bölüm başkanı düzeyinde, daire başkanı düzeyinde çalışmayı düşünüyorlarsa veya bunu saklamayı düşünüyorlarsa zaten çok büyük hata yapıyorlar. İlk önce zarar kendilerine gelecek ve yaşayacaklar. Bu gruba inanmış ve militarize olmuş bu insanlarla beraber bir şekilde okul yönetebileceklerini düşünüyorlarsa zaten baştan çok büyük bir hata yapıyorlar. Yukarıdan aşağından kimse bir şey demese bile kendi ülkelerinin menfaati için bu insanlarla çalışmamak zorundalar. '' dedi.

kaynak: sabah gazetesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum