Toplumun Bütünleşmesi Çok Önemli

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İğdecik Köyünde düzenlenen aşure günü ve yemeğine katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2017 14:34
Toplumun Bütünleşmesi Çok Önemli

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İğdecik Köyünde düzenlenen aşure günü ve yemeğine katıldı. Beraberinde MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte İğdecik Köyüne gelen Başkan Günaydın, böyle etkinliklerin birlik ve beraberliği sağladığını kaydederken, bunun toplumun bütünleşmesi ve kaynaşması açısından önemli olduğunu söyledi.

Muharrem Ayı dolayısıyla köyler başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde Aşure Günü ve yemek etkinlikleri düzenleniyor. Bunlardan birisi de hafta sonunda İğdecik Köyünde düzenlendi. İğdecik Köyü Muhtarı Recep Ünlü, “Başkanımızın bu etkinliğimize katılması birlikteliğimize büyük bir katkı sağlamıştır kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Aşure Günü dolayısıyla İğdecik Köyüne gelen ve burada vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, köylerde çok güzel anane, töre ve güzelliklerin bulunduğuna dikkat çekti. Bu gelenek ve görenekleri seven bir insan olduğuna değinen Başkan Günaydın, “Bizim birlik beraberliğimizi kaynaştıran, bütünleştiren olaylardır.

Toplumun bütünleşmesi ve kaynaşması çok önemlidir. Muharrem ayı dolayısıyla aşure günü düzenlemişler. Muhtarımızı tebrik ediyorum. Diğer köy ve yerleşim yerlerinde olduğu gibi burada da içerisinde inanç, duygu, sevgi ve saygı var. İğdecik köyümüze, muhtarımıza ve halkımıza böyle bir etkinliği düzenlendikleri için tebrik ediyorum. Verilen bu yemek ve aşure hayır, uğur, bereket getirsin” şeklinde konuştu.

Programa katılan MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Burada ortak müştereklerimiz var. Burada her zaman geldiğimizde muhabbetle, cumhuriyet, demokrasi, Atatürk temalı konuşmalar bizim hoşumuza gidiyor. Muhtarımızla sohbet ederken, siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakıp özlem duyduğumuz hasretle her zaman istediğimiz, içimizden daha büyük bir yıllar geçtikçe aşkla devam eden cumhuriyetin, Atatürk’ün ve demokrasinin, içimizdeki duygularını bu köyümüzde bir kez daha yaşıyoruz. Bu anlamda teşekkür ediyorum. Her görüşten insanlar var, bir çiçek bahçesi gibi burada. Ama her görüşte insanların bir arada huzurlu olmasını sağlayanda güzel insanlar var. Onlara da başta muhtarımız olmak üzere teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum