Toprak Olur Ölümsüzleşirler

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da bir dizi program düzenlendi. Şehitlikte başlayan programlarda gurur ve hüzün bir arada yaşandı.

Yayınlanma:
Toprak Olur Ölümsüzleşirler

Çanakkale Zaferinin 98. yıldönümü dolayısıyla şehitlikte düzenlenen törende şehit mezarları ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı.

Tören saat 10.00’da Şehitlikte gerçekleştirildi. Şehitlikte yapılan törene; Vali Vekili Niyazi Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Vali Yardımcıları, Daire Müdürleri, Askeri ve sivil erkan, siyasi parti il başkanı ve temsilcileri, Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ile Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri ile şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Şehitlik alanına Valilik, Silahlı Kuvvetler, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği, Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada şehitler için 3 paye tüfek atışı yapıldı.

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in mesajının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Piyade Binbaşı Merih Özşahin yaptı. “Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayırmayacaktır” diyen Özşahin, şunları söyledi: “Bugün burada; dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan muhteşem Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü vesilesiyle vatanı milleti ve bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda, canlarını hiçe sayarak feda eden, Kore’den-Yemen’e dünyanın dört bir köşesinde yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun bütün illerinde bulunan şehitliklerimizde kefensiz yatan, binlerce kahraman şehidimizi minnet ve şükranla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Şehitlerimiz vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesidirler. Bayrağımıza kanlarının rengini ay yıldıza yüreklerini aydınlığa vermişlerdir. Şehitler ölmez! Toprak olur ölümsüzleşirler, Bayrak olur ebedileşirler.Sizler Türklüğün üstün haysiyet ve itibarını büyük bir şerefle temsil ederken, kıymet bilir Türk milletinin gönlünde destanlaştınız, anıtlaştınız.

Konuşmaların ardından protokol şehit mezarlarını gezerek tek tek karanfil bıraktı. Protokolün şehit yankılarına başsağlığı dilemesiyle Şehitlikteki program son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.