Topraklarımızdan Bereket Fışkıracak

ITSO önderliğinde, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ticaret Borsası, Yalvaç TSO, Gülbirlik, İl Genel Meclisi ve AK Parti yöneticileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret ederek, başta gül ve elma olmak üzere tarım ve hayvancılık sektö

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2013 17:37
Topraklarımızdan Bereket Fışkıracak

ITSO önderliğinde, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ticaret Borsası, Yalvaç TSO, Gülbirlik, İl Genel Meclisi ve AK Parti yöneticileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret ederek, başta gül ve elma olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörü ile talepleri aktarıp destek istediler.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) önderliğinde, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, ITSO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Peray, Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş,İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, ITSO Genel Sekreteri Erkan Ayan, Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker’i ziyaret ederek, başta gül ve elma olmak üzere tarım ve hayvancılık sektörü ile ilgili talepleri dile getirerek destek istediler. Isparta heyetini önemseyen Bakan Eker, taleplerin değerlendirilerek her türlü desteği vereceklerini söyledi.

BAKAN EKER’LE TOPLANTIDA SUNULAN
RAPORLAR VE GÖRÜŞÜLEN KONULAR
ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, heyet adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e üç rapor sundu. Başdeğirmen tarafından sunulan rapor konuları:

1- Isparta’da üretilen Yağlık Isparta Gülünün, Yağlık Tohumlu Bitkiler ve Endüstri Bitkileri grubuna alınarak, üretilen yağlık gül çiçeğinin en az 60 kuruş/kg olarak desteklenmesi konusu ile Yağlık Isparta gülü ve ürünleri üzerinden alınan KDV oranının % 1’e düşürülmesi,

2- Elma İhracatında, ihracatçı Isparta firmalarının yıl boyunca en az 100 $/ton miktarında ihracat iadesi yardımı alınması konusu ile ihracatta stopajın kaldırılması,

3- Sertifikalı Fidan Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanım Desteklemesi Uygulama Genelgesi’nde 3. Maddenin iptal edilerek 5. Maddeye açık tüplü fidanlar ibaresinin de eklenerek; “2011 yılında standart sertifikalı/sertifikalı fidan olarak belgelendirilmiş tüplü ve açık köklü fidanların; 2013 yılı yaz ve güz dikimlerinde geçerli bitki muayene raporlarına sahip olması,

1 saat 15 dakika süren toplantıda ayrıca büyükbaş hayvancılık sektörünün çeşitli talepleri, Karacaören Barajı’ndaki su ürünleri üreticilerinin talepleri, Isparta’nın kullandığı tarım ve hayvancılık destekleri ile ilgili konularda da görüşüldü.

Taleplerle ilgili ayrıntılı rapor sunulan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuları detaylarıyla değerlendirildikten sonra gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Isparta ,ülkemiz tarım sektörü üretim ve ihracatında önemli bir yere sahip. Bakanlık olarak Isparta'da sürdürülebilir tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli yatırımlar yaptık.

Sizlerin talepleri ve istekleri de bizim için çok önemli. Bize sunduğunuz raporlar ve bu toplantıda yaptığımız görüşmelerin notları hakkında yapılacak teknik değerlendirmelerinin ardından yapılması gerekenlerle ilgili karara en kısa sürede varacağız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, Isparta'nın kalkınması için verilen her türlü gayret bizim için önemli. Yatırım ve desteklere devam edeceğiz. Bakanlık olarak yasal mevzuat çerçevesinde her türlü desteği vermeye her zaman hazırız. “dedi.

Ardından Bakan Eker’e Isparta elması, gül lokumu, Yalvaç Kaymağı ve gül ürünleri armağan edildi. Başkan Başdeğirmen ve Borsa Başkanı Ahmet Adar Bakan Eker’i Isparta’ya 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na davet ettiler. Bakan Eker, Isparta’da sektör toplantısı düzenlemek istediklerini ve seve seve geleceğini belirterek heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum