Topraksız Fidan Projesi İlgi Gördü

Eğirdir'de topraksız fidan yetiştiren Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nün (MARİM) projesi özel şirketler tarafından ilgi görmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 11:35
Topraksız Fidan Projesi İlgi Gördü

MARİM’de 5 yıldır yürütülen ve birim alandan daha fazla fidan üretimini hedefleyen topraksız fidan yetiştiriciliği projesinden oldukça iyi sonuçlar elde edildi. Bu çerçevede Gülbudak Tarım İşletmeleri'nden Hasan İnce ve Hasan Akdeniz, 'Topraksız Fidan Yetiştiriciliği Projesi'nin uygulamalarını yerinde görmek için MARİM’e geldiler.

Proje hakkında bilgi veren Zir. Yük. Müh. Hüseyin Akgül yürüttükleri proje sayesinde dekarda üretilen fidan sayısının 5 bin adetten 20 bin adete kadar artırılabildiğini belirtti. Bu sayede küçük alanlarda daha fazla fidan üretiminin mümkün olduğunu kaydeden Akgül, "Projede ayrıca otomasyon sistemleri ile sulama ve gübreleme yapılabildiğinden işçilik minimuma inmektedir. En önemlisi de fidanlık kaynaklı hastalık ve zararlıların yayılmasına engel olunmaktadır." dedi.

Gülbudak Tarım İşletmeleri yetkilileri, bu tür çalışmaların ülke ekonomisi için de önemli olduğunu belirtti. Kendilerinin de altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra MARİM’deki konu uzmanlarından gerekli teknik desteği alarak topraksız fidan yetiştiriciliğine başlayacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.