Torbalı Ticaret Odası Isparta'ya Gezi Düzenledi

Torbalı Ticaret Odası (TTO), ilçedeki iş adamlarının yeni pazarlar edinmesi amacıyla Isparta'ya gezi düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2016 15:39
Torbalı Ticaret Odası  Isparta'ya Gezi Düzenledi

Torbalılı işadamları, güller diyarı Isparta'ya 40 kişilik ekiple gitti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası üyeleriyle bir araya gelen Torbalılı iş adamları, çeşitli temaslarda bulundu, toplantı düzenledi.

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi Isparta ile Torbalı'nın ekonomik yönleri konuşuldu. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Isparta, dünyada üretilen gülyağının yüzde 65'ini tek başına karşılıyor. Yılda 800 bin ton elma ile Türkiye'deki elma üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Isparta, üniversitesi ve piyade alayıyla da ekonominin çok canlı olduğu bir bölge. İlimiz bir meyve bahçesine benzer. Isparta'da elmanın 21 çeşidi yetişir. Türkiye elma üretiminde Amerika ve Çin'den sonra geliyor. İlimizde 6 meyve suyu fabrikası var. Elma sanayisi büyüyor. Elma suyu, elma sirkesi ve elma cipsimiz mevcut. Türkiye'nin en büyük atmosfer basınçlı 450 bin ton kapasiteli depomuz var. Gül konusunda Bulgaristan ile rekabet içerisindeyiz. Fakat en büyük hedefimiz parfümeri sanayisini şehrimize kazandırmak. Araştırmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

"İZMİR DÜNYA KENTİ OLUR"

Bir sunum gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Türkiye'nin birçok şehrini gezdiğini ama Isparta'nın aralarında en güzeli olduğunu belirtti. Olgun, "Süleyman Demirel burayı gül, piyade alayı ve üniversite ile 'Türkiye'nin en yaşanabilir birinci kenti' haline getirmiş. Bizim elimizdeki potansiyelle yeni Başbakanımız ve bölge milletvekilimiz Binali Yıldırım İzmir'imizi dünya kenti haline getirecektir. İzmirliler olarak muazzam bir Binali Yıldırım heyecanı yaşıyoruz. Eskiden oda olarak sorunlarımızı çözmek için Ankara'yı mesken tutardık. Baktık olmuyor, Torbalı'nın evladı Atilla Kaya'yı meclise gönderdik. Şimdi birde Başbakanımız var. Demirel'in memleketine yaptıklarını; sayın Binali Yıldırım İzmir ve Torbalı'ya fazlasını yapacaktır. O zaman bizde sizleri memleketimizi de ağırlayıp eserlerimizi göstereceğiz. Ayrıca buradaki 80 bin üniversite öğrencisinin kente kattıklarını görünce Belediye Başkanımızın Torbalı'ya üniversite getirme hayalinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha yerinde gördük" diye konuştu. 

Torbalı ekibi, daha sonra Isparta Ticaret Borsası'na ziyarette bulunarak, Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Özdemir ve üyelerle bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.