Torosgaz Mağduru: 'Vatandaşa Eziyet Ediyorlar'

Zafer Mahallesi'nde doğalgaz hattı için açılan çukurda Yılmaz Çakır'ın oturduğu evin elektrik aksamı zarar gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2012 11:41
Torosgaz Mağduru: 'Vatandaşa Eziyet Ediyorlar'

Zafer Mahallesi'nde doğalgaz hattı için açılan çukurda Yılmaz Çakır'ın oturduğu evin elektrik aksamı zarar gördü.

Çakır, harcama yaparak arızayı tamir ettirdi. O zararın bedelini karşılamak için TOROSGAZ'a en az 15 sefer gitti. Ancak verilen sözler yerine getirilmedi. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi istenilen yüzlerce dilekçenin şirkette bekletildiği öne sürüldü.

'VATANDAŞA EZİYET EDİYORLAR'

Yılmaz Çakır, Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp'ün konuk olduğu Basın Kulübü programında SMS aracılığıyla gazetemiz Sorumlu Müdürü Mehmet Erçakır'a mağduriyetini illeti. Erçakır, Küp'e vatandaşın başından geçeni özetledi. Küp, "Bizden kaynaklanan hasarları mutlaka karşılarız" sözünü verdi. Çakır, verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi. "İşin pa-rasında değilim. Ben insanlara neden eziyet edildiği noktasındayım. Bir ben değilim. Yetkililer yüzlerce dilekçenin beklediğini söylediler. Yani bir çok mağdur var. Ama çare bulunmuyor" dedi. Isparta’nın doğalgaz dağıtım işini üstelenen Torosgaz firmasının 2010 Mahallesi Cennet Caddesi 212. Caddede boru hattı döşemek için kanal açıldığı sırada Çoban Apartmanı'nı besleyen ana enerji kablosu zarar gördü.

Kayınpederine ait 8 dairelik apartmanda oturan Yılmaz Çakır, kopmuş kablonun şirkete ait naylon şeritlerle sarılarak gömüldüğünü fotoğrafla tespit etti.

'BİR YILI GEÇTİ HALEN ÇÖZÜM YOK'

Dana sonra yağmurlu havada apartmana giden elektrik kablosu, kısa devre yapınca tamamen yandı.Çoban Apartmanı iki gün boyunca elektriksiz kaldı.

Elektrik direğinden çı-kan kablodaki patlamayı görünce arıza olduğunu anladığını belirten Çakır,"Gittim arızanın giderilmesi için kablo ve gerekli malzemeleri aldım. Elektrik işçisi tuttum. Arıza giderildi. TEDAŞ yetkilileri geldi elektrik verildi. Bu esnada yapmış olduğum masrafları dilekçeyle birlikte Torosagaz'a beyan ettik. 6 Kasım 2010 tarihinde elektrik harcama faturası ve zarar gören kablolara ilişkin fotoğrafları ekleyerek dilekçeyi şirkete ilettim, 305 TL'lik harcama bedelinin karşılığını talep ettim" dedi.

'KÜP SÖZ VERDİ"

Ancak bir çok kez gelip gitmesine rağmen tale-binin yerine getirilmediğini ve sözlerin tutulmadığını öne süren Çakır, "Bana sürekli bugün git yarın gel, zararın bedelini taşeron firmadan alacağız diye gönderirdiler. Ben de muhatabımın taşeron firma değil, Torosgaz ol-duğunu ilettim. En az 15 kez gittim geldim ama bir sonuç alamadım. Torosgaz Müdürü Oktay Bey'i daha birkaç gün önce aradım. Yarım saat sonra beni arayacağını söyledi. Ama bir daha aramadı.

Basın Kulübü'nde bizzat Mehmet Erçakır Bey, zararların nasıl ödeneceğini sordu.

Oktay Küp, "Gelsin ödeyelim. Bizden kaynaklanan zararı biz karşılarız' dedi. Ama aradan üç ay geçmesine rağmen halen bir muhatap bulamadım verilen sözler tutulmadı" diye konuştu.

"MEĞER TEK BEN DEĞİLMİŞİM"

Vatandaşın sürekli atlatıldığını belirten Çakır,"Bu işlerin takibini bırak-mamızı istiyorlar. Daha önceki gün bir şirkte yetkilisi ile görüştüm, Bir ben değilmişim. Yüzlerce di-lekçe bekliyormuş. Yani mağdur olan çok kimse var. Ama çare bulunmuyor" dedi.

"SON ÇARE MAHKEMEYE GİDECEĞİM"

İşin parasında olmadığını verilen sözü yerine getirilmesini istediğini kaydeden Çakır, "Bu zarar karışlanmaz ise Valiliğe şikayet dilekçesi vereceğim.

En son çare hakkımı mahkemede arayacağım. Asla 300 TL'nin peşinde falan değilim. Vatandaşın neden mağdur edildiği benim için önem arzediyor. Madem bir iş yapıyorlar vatandaşa eziyet etmesinler" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum