TOROSGAZ'da Neler Oluyor?

Daha önce gündeme gelen Mali Kriz iddialarını yalanlayan Torosgaz Yönetimi, geçtiğimiz ay Yönetim Kurulu gündeminde yaşanan krizi masaya yatırdı. İşte vatandaşı da mağdur eden Torosgaz’daki mali krizin şifreleri…

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2015 12:38
TOROSGAZ'da Neler Oluyor?

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ

Edinilen bilgilere göre, Torosgaz A.Ş'nin tepe yönetiminde ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sorunlar şirketin temel faaliyetlerinde aksamaya neden oldu. Öyle ki, yaşanan kriz vatandaşı da etkiliyor.

2 ortaklı yapıda yaşanan sorunlar nedeniyle malzeme alımı ve diğer konularda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Ortaklardan 2'sinin imzasının gerekli olduğu hallerde bu durum sağlanamayınca tepede yaşayan sorun Isparta ve Burdur'da çok küçük dahi görülen yatırımların yapılamaması sonucunu doğurdu.

Özellikle Çünür Mahallesi’nden haber merkezimize ulaşan vatandaşlar, tüm işlemlerin yapılmış olmasına rağmen Doğalgaz kutularının bağlanmamasından şikayetçi.

Torosgaz'ın ev ya da işyerlerinin önünden doğalgaz ana hattı geçen kişilerin yeni abone taleplerini aldığı ancak bağlantı için gereken yatırımları yapamadığı öğrenildi. Gaz bağlantı hattı ve apartman önü kutuların stoklarda kalmaması, yeni malzeme alınamaması nedeniyle yatırımların durduğu haber alındı.

Oysa Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nin 36’ncı maddesinde “Abone bağlantı bedeli, bağlantı anlaşmasının imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak ve iade edilmemek üzere dağıtım şirketince tahsil edilir. Servis hattı, abone bağlantı bedelinin tahsilinden itibaren en geç otuz gün içerisinde tamamlanır, ancak talep sahibinin kabul etmesi halinde ve Bağlantı Anlaşmasına son tarihin yazılması kaydıyla bu süre doksan güne kadar uzatılabilir” ifadesi yer alıyor.

Öte yandan 28 Haziran 2006 tarihinde Isparta, Burdur, Bucak ve Gönen’in doğalgaz dağıtım ihalesini alan firmanın o tarihten bu yana Gönen’de hiçbir altyapı çalışması yapmamış olması da Gönen’de yaşayan vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Şirkette mali kriz yaşandığına dair daha önce yapılan haberlerin ardından şirket yönetimi haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etmişti.

DAHA ÖNCE YAYINLANAN KRİZ HABERİ ( https://www.ajans32.com/dogalgazda-kriz-28196h.htm?interstitial=true )

Ancak, şirketin Yönetim Kurulu 15 Temmuz tarihinde yaptığı toplantıda yaşanan krizi masaya yatırdı.

Toplantı gündeminin 5’inci maddesinde yer alan konu yaşanan krizi açıkça işaret ediyor.

Söz konusu maddede “Şirketimizin 2006 – 2013 yılları arasına ait ticari defterleri ile şirketimizle Seltan İnş. Tic. Ve San. A.Ş arasında düzenlendiği iddia edilen hak ediş raporlarının tümünün Yönetim Kurulu Üyesi Osman Erdemci uhdesinde tutuluyor olması, tüm ihtarlara rağmen söz konusu evrakların şirkete teslim edilmemiş olması ve bu durumun şirket aleyhine hukuki ve mali sorumluluk doğuruyor olması dikkate alınarak şirket ticari defterleri ile hak ediş evraklarının teslim alınabilmesi ve gerektiğinde ilgililer hakkında yasal işlem yapıla bilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülerek karara bağlanması” olarak gündeme alındı.

Yine aynı toplantıda şirket merkezinin Ankara’dan Isparta’ya taşınması da görüşüldü.

Şirket evraklarını ve ticari defleri uhdesinde tuttuğu iddia edilen Osman Erdemci hatırlanacağı üzere 28 Haziran 2006 yılından 28 Ocak 2014 yılına kadar şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştü.

Yönetim kurulunun bu gündem maddeleriyle toplanması gündeme gelen ve iddia edilen mali krizin boyutlarını da gözler önüne serdi.

torosgaz.20150813140530.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum