Torpilliler Masaya Torpilsizler Temizliğe

SDÜ’de yaşanan taşeron büro işçileri krizi çözülmek şöyle dursun giderek derinleşiyor. İddialara göre; torpili olanlar yeninden büro görevlerine verilirken, torpili olmayanlar temizlik işlerine devam ediyor. Bir iddia ise sendikal zorlama!

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mart 2015 12:33
Torpilliler Masaya Torpilsizler Temizliğe

AJANS32 ÖZEL HABER

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde bir süredir devam eden taşeron büro işçileri krizi yeni bir boyut kazandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi yazısına rağmen taşeron büro işçileri temizlik biriminde çalıştırılmaya devam ediliyor.

Ancak, SDÜ’de yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı bazı iddialar dikkat çekiyor. İddiaya göre, herhangi bir şekilde torpili olan taşeron büro işçileri temizlik biriminden alınarak yeniden büro işçilerine veriliyor.

TORPİL NEREDEN?
Torpille ilgili de çok çarpıcı iddialar var. SDÜ’de taşeron işçiler için örgütlenen ve hükümete yakınlığı ile bir sendikanın SDÜ yönetimine isim listesi verdiği ve verilen listeye göre yer değişikliği yapıldığı gelen iddialar arasında.

Bilindiği üzere SDÜ’de taşeron büro işçilerinin temizlik gibi çeşitli görevlere verilmesinin ardından üniversitede iş huzuru yerini tedirginliğe bırakmıştı.

Oysa bu uygulama şu anda hiçbir kamu kurumunda uygulanmıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e rağmen yaşanan bu gelişmelerle ilgili ise SDÜ yönetiminin ağzını bıçak açmıyor.

Öte yandan konuyu TBMM gündemine getiren MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz’ın girişimleri sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı SDÜ’ye yıl sonuna kadar konuyla ilgili işlem yapılmaması konusunda resmi yazı göndermişti. Ancak yukarıda iddia edilen torpil olayları da bakanlığın resmi yazısına rağmen gündeme geldi.

AJANS32 ÖZEL HABER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum