Toskay'dan Büyük Gaf

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Sayın Başbakan, Doğrudan Doğruya veya Dolaylı Olarak Sayın Öcalan ile Müzakere Halinde." Dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2011 22:12
Toskay'dan Büyük Gaf

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Sayın Başbakan, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak sayın Öcalan ile müzakere halinde." dedi.

Toskay, daha sonra yaptığı açıklamada ise, tamamen bir dil sürçmesi nedeniyle Öcalan için 'sayın' kelimesini kullandığını kaydetti.

MHP Genel Başkan Yarımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Aydın Milletvekili Recep Taner, İzmir Milletvekili Şenol Bal, Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz ve Muğla Milletvekili Metin Ergun ile Seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'ya gelen Toskay, 13 Martta Belediye Meclis Üyeliği Seçimlerinin yapılacağı Alifuatpaşa beldesinde ziyaretlerde bulundu. Beldede esnaf ve vatandaşlarla görüşen Toskay, bir gazetecinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezasının ev hapsine dönüştürülmesine ilişkin tartışmalarına yönelik sorusunu cevaplandırdı. Toskay, bu sırada Öcalan için 'sayın' ifadesini kullandı.

Toskay, şöyle konuştu: "Sayın Başbakan, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak sayın Öcalan ile müzakere halinde. Anladığım kadarıyla zaman zaman İmralı'ya gidip gelmek sıkıntı oluyor. Sayın Başbakan kendi evinin alt katında bir daire kiralayıp alırlarsa direkt ilişkiyi de kurarlar. Çok faydalı olur herhalde." Toskay, daha sonra yaptığı açıklamada ise 'sayın Öcalan' cümlesinin tamamen dil sürçmesi olduğunu söyledi. Toskay, "Ne Tunca Toskay, ne de başka bir MHP mensubu Öcalan'a 'sayın' demez. Öcalan'ı biz, 'Terörist başı ve bebek katili' olarak nitelendiriyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.