Trafik Bilinci Oluşturmalıyız

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, trafiğe karşı duyarlı ve samimi yaklaşımına yeni açılımlar ekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2011 14:21
Trafik Bilinci Oluşturmalıyız

 

 

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, trafiğe karşı duyarlı ve samimi yaklaşımına yeni açılımlar ekliyor.

Isparta’da ilk defa trafik konusunda kapsamlı bir rapor hazırlanmasına ve sorunların çözümüne yönelik somut adımlar atılmasını sağlayan Gürkan, şimdi de halkın kendisinin bizzat içinde olacağı bir platform oluşturuyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nce çalışmaları sürdürülen İl Trafik Platformu, şubat ayında kurulup, çalışmalarına başlayacak.


HALK TEMSİLCİLERİ BULUNACAK

Emniyet Müdürü Gürkan, Isparta’da trafik konusunda bilinç oluşturmak istediğini söyledi. Herkesin trafik kurallarına uyan, uymayanları uyaran daha ötesi Emniyet ekiplerine şikâyet eden bir kent yapısı oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Gürkan, bu doğrultuda İl Trafik Platformu oluşturacaklarını bildirdi. Platformda ilgili kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra halkı temsil eden herkesin bulunacağını ve söz hakkı olacağını belirten Gürkan, “Burada halkı temsil eden herkes bulunacak. Belediye başkanları, muhtarlar, oda başkaları, sivil toplum örgütü başkanları, halkan kendisi. Herkes trafik konusunda görüş ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecek. Alınacak kararlarda söz sahibi olabilecek. Böylece kentte trafik bilinci oluşturmak istiyoruz. Bu bilinç sayesinde güvenlik trafik oluşumu daha kolay sağlanacaktır” dedi.


SÜRÜCÜLER YAYA ÖNCELİĞİ KONUSUNDA BİLİNÇSİZ

Isparta’da İl Trafik Platformu’nun gündemine alacağı ve bilinç uyandıracağı birçok trafik ihlali olduğuna dikkat çeken Emniyet Müdürü Gürkan, şöyle devam etti:  “Isparta’da sürücüler yaya geçidi önceliği konusunda bilinçli değil. İnsanlar yaya geçitlerinden geçemiyorlar. Geçen insanlara yol veren sürücüler de büyük tehlike içinde. Bu konuda sürücülerde ve yayalarda bilinç uyandırmak istiyoruz. Sürücüler yaya geçitlerinde geçiş önceliğinin yayalarda olduğunu bilmeli ve uygulamalı. Yine alkollü araç kullanımı konusunda ihlaller söz konusu. Gece 02.00’de alkol yüzünden kazalar olabiliyor, bunların önüne geçmek gerekiyor. Emniyet kemeri takmama alışkanlığı, aşırı hız gibi konularda da bilinç uyandırmak istiyoruz. Platformumuz bu konuları gündeme getirecek, halkı bilinçlendirecek. İnsanlar kendisi uyacak, arkadaşını kurallara uyduracak ya da Emniyet’e ihbar edecek. Bu bilinç ortamını sağlamak zorundayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum