Trafik Canavarı Isparta'da

Ülke gündemine düşecek büyüklükte kazaların meydana geldiği Isparta'da 2014 trafik canavarının yılı oldu. 112'den trafik kazası nedenli ambulans çıkışı yüzde 100 oranında arttı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2014 11:45
Trafik Canavarı Isparta'da

Dereboğazı Yolu'ndaki şehirlerarası taşıma yapan otobüs firmaları ile tur için Antalya'ya giden Afyonlu berberlerin kazası, Eskişehir'e giden SDÜ'lü öğrenciler ve son olarak Akşehir'den elma toplamaya gelen tarım işçilerinin kazası Türkiye'nin dikkatini Isparta'ya çekti.Ülke gündemine düşen trafik kazaları ile 2014'de adından sıkça söz ettiren Isparta'da trafik canavarı çok sayıda ailenin ocağına ateş düşürdü.

Türkiye'den terörden daha çok can alan trafik canavarının 2014 yılı mesaisi rakamlara da yansıyor. Ambulank, itfaiye, jandarma ve polis acil yardım çağrılarının yapıldığı 112 Acil Çağrı Merkezi kaynaklı ambulans çıkışlarının trafik kazasıyla ilgi oranı yüzde 10'a yükseldi. Genel ortalaması yüzde 5 olan trafik kazası nedenli ambulans çıkışı 2014'ün 10 ayında yüzde 10 oranına yükseldi.

KAZA NEDENLİ AMBULANS ÇIKIŞI YÜZDE 100 ARTTI
Eğirdir Yolu üzerinde faaliyet gösteren 112 Acil Çağrı Merkezi'ne günlük 1300 civarında çağrı geliyor. Bu çağrıların yüzde 85'i Sağlık teşkilatı ile ilgili. Yapılan çağrıların büyük çoğunluğu ambulans talebiyle ilgili. Yüzde 15'lik dilimin yüzde 10'u İtfaiye teşkilatı, yüzde 5'lik dilimi ise jandarma ve polis teşkilatıyla alakalı. Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki hizmetini bir başhekim, bir doktor gözetiminde gerçekleştiriyor. 4 sağlık personelinin görev yaptığı 112 Acil Çağrı'da gelen ilk çağrılar sağlık görevlilerine yönlendirildikten sonra olayın yerine göre merkezdeki 5 istasyondan 112 Acil ekibi görevlendirmesi yapılıyor. 112 Acil Çağrı Merkezi'nde aylık 20 bin ambulans çağrısına cevap veriliyor. İşin ilginç olanı bu yıl yapılan ambulans çıkışlarının trafik kazasıyla ilgililik oranı. Bu zamana kadar trafik kazası nedenli ambulansların çıkışı yüzde 5 iken, bu oran ilk 10 ayda yüzde 10 gerçekleşme sağladı. Trafik kazalarında da 65 kişi hayatını kaybetti.

ISPARTA'DAKİ KAZA MECLİS GÜNDEMİNDE
Öte yandan Yalvaç'ta 17 işçinin kaza sonucu ölümünün ardından mevsimlik işçilerin sorunları tartışma konusu oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi, haftaya mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarını konuşarak başlayacak. AKP ve diğer partilerden milletvekillerinin konuyla ilgili verdikleri Araştırma önergeleri, bgün Genel Kurul'da birleştirilerek görüşülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.