Trafik Cezaları Elektronik Ortamda Yazılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesine göre, polis trafik cezalarını artık elektronik ortamda yazacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2013 12:04
Trafik Cezaları Elektronik Ortamda Yazılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesine göre, polis trafik cezalarını artık elektronik ortamda yazacak. Uygulama, hem sürücülerin mağduriyetini engellemeyi, hem de polisin işini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Taslak halinde bulunan düzenlemeye göre, kağıtlara yazılan ve daha sonra vergi dairelerinde tek tek sisteme girilen cezalar, anında elektronik sisteme aktarılmış olacak.

Cezalar, denetim sırasında bilgisayar ortamında yazılacak, sürücülere de e-posta yoluyla ulaştırılacak. Cezaya ilişkin makbuzlar posta sahibi tarafından 5 gün içerisinde açılmasa dahi, bildirilmiş sayılacak,

Uygulama sayesinde postadan kaynaklanan sıkıntıların önüne geçilirken, yılda ortalama 6 milyon trafik cezası yazan polisin zaman tasarrufu sağlanmış olacak. Yeni uygulamayla; her posta için 6 lira ödeme yapılan mevcut sisteme göre, 36 milyon liralık tasarruf sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.