Trafik Cezasını İptal Ettirdi

Isparta'da, fahri trafik müfettişinin kestiği 2 ayrı ceza "şüpheden uzak, somut delil bulunmadığı" gerekçesiyle iptal edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2014 13:56
Trafik Cezasını İptal Ettirdi

Otomobil sürücüsü Isparta Barosu avukatlarından Hasan Uysal , seyir halindeyken kırmızı ışıkta durmadığı ve başka bir günde de cep telefonu ile görüştüğü iddiası ile kendine tebliğ edilen cezanın iptali için "somut delil bulunmadığı gerekçesiyle" Isparta Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Kararı değerlendiren mahkeme, ''tek fahri trafik müfettiş ile imzalı tutanaklara üstünlük sağlanamayacağı ve ispata yarayan başkaca delillerle fiilin ispatlanmadığı'' gerekçesiyle ceza tutanağının kaldırılmasına kesin olarak karar verdi.

Örnek nitelikte olan bu kararın fahri müfettişlerince kesilecek diğer cezalar için de emsal olacağı beyan eden Av.Hasan Uysal bu tip kararlar için tebliğden itibaren 15 gün Sulh Ceza Mahmesine itiraz etmeleri gerektiğini, müracaatın masrafsız olduğunu söyledi.

İŞTE O KARAR



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum