Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2016 16:08
Trafik Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Trafik Haftası nedeniyle Isparta'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Valilik önüne koyulan simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Trafik haftası nedeniyle Isparta Emniyet Müdürlüğü yetkilileri çeşitli etkinlikler düzenledi. Halkı bilgilendirmek için broşür dağıtan yetkililer, simülasyon aracı ile de emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu vatandaşa uygulamalı olarak anlattı.

Düzenlenen etkinliklerle ilgili bilgiler veren yetkililer, "Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 170. Maddesine göre; her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak değerlendirilmektedir.

07-08 Mayıs 2016 tarihlerinde “Karayolu Trafik Haftası” nedeniyle ilimizde yapılan etkinlikler kapsamında;

07 Mayıs Cumartesi günü İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın araçları ile Turk Riders Motor Kulübünün katılımı ile trafik saygı konvoyu oluşturulmuştur.

07-08 Mayıs 2016 tarihlerinde Valilik önünde bulunan alana Eskişehir Trafik Polis Eğitim Müdürlüğünden Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı getirtilmiştir. Emniyet Kemeri Simülasyon Aracına vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gösterilmiş olup, 500 vatandaşımız simülasyon aracından faydalanarak emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak görme imkanı bulmuşlardır.

Valilik önünde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı trafik birimince ve 112 Acil Sağlık Müdürlüğünce kurulan stant da broşür dağıtımı yapılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir.

Ayrıca “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında 503 ilkokul öğrencimize trafik bilinci edinmeleri için trafik eğitimi verilerek, trafik konulu boyama kitabı dağıtımı yapılmıştır. Halıkent Anadolu Lisesi ile İMKB Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerine yönelik motosiklet ve kask kullanımı ile ilgili eğitim verilmiştir".

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum