Trafik Lambalarında Ledli Sisteme Geçildi

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü şehir genelindeki mevcut 27 kavşağa 4 yeni kavşak daha ilave ederek, toplam 31 kavşaktaki trafik lambalarını yeni nesil ledli sisteme geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2012 10:14
Trafik Lambalarında Ledli Sisteme Geçildi

Yeni nesil trafik lambalarına ayrıca engelliler için sesli ikazlar yerleştirildi. Bununla da yetinmeyen Isparta Belediyesi şehir trafiğindeki aksaklık ve arızaları Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan komuta kontrol merkezinde GPRS sistemiyle kontrol altında tutuyor. İstendiğinde trafik ışıkları komuta kontrol merkezinde gerek yeşil dalgaya, gerek flaşöre yönlendirilirken, yine ışık süreleri de ayarlanabiliniyor. Belediye şimdide bu kavşaklara yerleştireceği kameralar sayesinde şehir trafiğinin seyrini de kontrol altına almaya hazırlanıyor. Şimdi de bu konuda çalışmalar başlatılıyor.

Yapımı ve kavşaklardaki ışık yenilemeleri bir ayda tamamlanan çalışmaları ve komuta kontrol merkezinde incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizi altyapısıyla birlikte yeniliyoruz, geleceğe hazırlıyoruz. Bu altyapı çalışmaları arasında trafik sinyalizasyon sistemimizde bulunuyor” dedi.

Isparta’daki kavşaklarda komple genel revizyona gidildiğini, kavşaklara ledli oto vericileri ve animasyonlu yaya vericileri yerleştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu sinyalizasyonların GPRS uydu bağlantısı ile anında denetim altında olduğunu dile getirdi. Sistemin arıza takibi ve konum değiştirilmesinin komuta kontrol merkezinden anında yapıldığını ifade eden Başkan Günaydın, “Çalışmalarına bir ay önce başladığımız bu sistem bugün faaliyete geçmiştir. 15-20 yıllık sinyalizasyon sistemi yeni nesil ledli sistemlerle değiştirildi. 27 kavşağımızda bulunan sinyalizasyon sistemine 4 yeni kavşağımızı daha ekledik” dedi.

Komuta kontrol merkezi sayesinde zamandan da büyük tasarrufa gidildiğini ve arızalara aynı anda müdahale şansı elde ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çok kısa sürede bu kavşaklarda kamera sistemine de geçmek istediklerini, böylece trafiğin yoğun olduğu bölgeleri görerek anlık süre değişikliklerine ve yeşil dalga sistemine geçilebileceğini dile getirdi.

Başkan Günaydın, daha önceki belediye döneminde bu sisteme geçilmek istendiğini ve çıkarılan maliyet hesaplarının o dönemde 1 milyon liranın üzerinde olduğunu ancak kendilerinin bu sistemi daha teknolojik şekilde bu rakamın yüzde 50’sinden de aşağıya mal edildiğini kaydetti. Günaydın, “Dürüstlük olduğunda işte böyle oluyor. Bu sistemimiz Isparta’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.