Trafikte Bayram Tedbiri

Kurban Bayramı tatili sürecinde trafikkazalarının ve diğer olumsuzlukların önüne geçmek için emniyet ciddi tedbirler aldı.

Yayınlanma:
Trafikte Bayram Tedbiri

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada alınan tedbirler şöyle özetlendi;

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce 23/09/2015 Çarşamba, 24/09/2015 Perşembe, 25/09/2015 Cuma, 26/09/2015 Cumartesi, 27/09/2015 Pazar günleri Kurban Bayramı süresince il merkezi geneli ile sorumlu bulunduğumuz Karayollarında alınacak trafik tedbirlerdir.

A- Denetim Hizmetlerinde Görevli Personel
Trafik hizmetlerinde görevli tüm personelin yıllık izinleri alınacak tedbirler doğrultusunda planlanmıştır. Alınan tedbirlerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Trafik Tescil Şube Müdürlüğü bünyesinde görevli Büro personelleri görevlendirilmiş, Trafik kadrosunda görevli personel trafik tanzimi dışında görevlendirme yapılmamıştır.

Arife günü mezarlıklar, Alışveriş Merkezlerinde, halkın yoğun olduğu bölgelerde gerekli görevlendirme yapılarak, buralarda görevli personel, görevli bulundukları nokta ve çevrelerinde gerekli trafik tanzimini yapacak, trafik akışını sağlayacaktır.

Bayram tedbirleri süresince Radar ekibi olarak görevlendirilen 1 sivil-2 resmi ekip, Komando Kavşağı, Askeri Hastane Kavşağı ve Antalya yolu üzerinde gerekli işaretlemeleri yaparak yolda akımın tersi istikametine duracak, sürücülerin dikkatli olması sağlanacak. Radar ekibi belirli aralıklarla belirtilen yerlerde dönüşümlü olarak Radarla Hız Kontrolü yapacaktır.

Bayram tedbirleri süresince özellikle Arife günü ve Bayramın son günü şehir merkezinde (6 Mart Caddesi-Mimar Sinan Caddesi-Cumhuriyet Caddesi-Hükümet Caddesi-111.-112.-113.-121. Caddeler, Arife günü Hayvan Pazarı ve Komando Kavşağında trafik tanzimi için görevlendirme yapılmıştır.
Bayram süresince Belediye tarafından belirlenen kesim noktaları ve çevresinde gerekli tedbirler alınmıştır.

Özellikle şehit ve gazi aileleri ile yakınlarına yardımcı olunacaktır.

B-Terminalde Yapılacak Denetim Faaliyetleri
Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takoğrafları, sürücünün alkol durumu, taşıma yetki belgesi, zorunlu sigortaları ve fenni muayeneleri ile korsan taşımacılık yapan araçlar titizlikle kontrol edilecektir.
Uzun mesafeye giden yolcu otobüslerinin yedek şoför kullanıp kullanmadığı, çalışma ve dinlenme süreleri ile hız limitlerine uyulup uyulmadığı ve takograf cihazının takılı sürücü belgesi ile şoförün aynı olup olmadığı denetlenecektir.

BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE

Bayram tatili süresince uzak mesafeden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin özellikle uykusuzluğun etkisinde kalabileceği saat dilimlerinde, denetim noktalarında kısa süreli durdurularak sürücülerin araç dışında dinlendirilmeleri, bu esnasında görevlilerimizce aracın teknik şartları, plakaların araç üzerinde ve uygun durumda olup olmadığı, sürücülerin gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına dair kontrolleri yapılacak, aracın iç mekânındaki havanın değişmesi ve sürücünün uyku yorgunluğunun giderilmesi sağlanacaktır.

Uzak mesafeye giden veya gelen yolcu otobüslerinin denetimi yapılacak, yedek şoför bulunup bulunmadığı, çalışma ve dinlenme süreleri, fazla yolcu olup olmadığı, hız sınırlarına uyulup uyulmadığı, takograf cihazına takılı sürücü belgesiyle şoförün aynı kişi olup olmadığı, yetki belgesi ve diğer belgelerinin bulunup bulunmadığı kontrol edilecek, korsan taşımacılığa kesinlikle müsaade edilmeyecektir.

Gece seyahatlerinde trafiği tehlikeye düşüren bozuk ve standart dışı ışık donanımı kullanımına yönelik denetimlere ağırlık verilecektir.

Ekiplerimiz radarla hız kontrolü, alkol ve uyuşturucu etkisi altında araç kullanma, hatalı sollama, yakın takip, uykusuz, yorgun, çalışma ve dinlenme sürelerinin ihlalleri denetimine ağırlık verilecektir.

Ekiplerimiz Bayram Tatili süresince görevli oldukları güzergahta yol kullanıcıları tarafından görünür şekilde güzergâhta bulunacak, olağanüstü bir durum olmadıkça güzergâh dışına çıkılmayacaktır.

Personelimiz kontrol için durdurdukları araç sürücülerine kibarca ve uygun bir dille durdurma sebebini bildirecek, Polis-Halk ilişkilerine ve Trafik Kurallarına uyulması hususunda eğitim faaliyetlerine önem verecek, ayrıca dinlenme tesisleri ve mola yerlerine afişler asarak sürücülere trafikle ilgili bilgilendirici broşürlerin dağıtılmasını sağlayacaklardır.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde, trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği kara noktalarında, yol yapım alanlarında denetimlerini artırarak sürdürülecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.