Trafikte Denetimler Aralıksız Sürüyor

Emniyet Müdürü Mehmet Or, vatandaşın trafikte güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilde trafik kazaları sayısını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdüğünü söyl

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Nisan 2013 10:11
Trafikte Denetimler Aralıksız Sürüyor

Emniyet Müdürü Mehmet Or, vatandaşın trafikte güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilde trafik kazaları sayısını azaltmak, trafik kazaları nedeniyle meydana gelen can ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Trafikte denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği yaratmak olduğunu belirten Or, "Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları doğurabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekir" dedi.

Bu kapsamda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince 22-29 Nisan tarihleri arasında ilin değişik noktalarında 2 bin 300 aracın kontrolden geçirildiğini kaydeden Or,"Kontrollerde trafik ışık ihlalinden emniyet kemeri kullanımına, alkollü araç kullanmaktan orijinal donanımları dışında aparatlar monte ederek gürültü kirliliğine sebep olan ve vatandaşların 155 ihbar hattının sık sık arayarak rahatsızlıklarını belirttiği modifiyeli araç ve motosikletler olmak üzere birçok hususta denetleme yapıldı.

Denetimlerde 364 motosiklet kontrol edildi, 45 motosiklet tescilsiz, orijinal donanıma sahip olmamaları ve çevreye gürültü vererek huzur ve sükunu bozdukları gerekçesiyle trafikten men edildi. Alkol kontrollerinde 19 sürücünün ehliyetine el konuldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum