Trafikte Yasa Değişikliği

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü trafikte yapılan yasa değişiklikleri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2013 11:49
Trafikte Yasa Değişikliği

Yeni yasa tasarısını bilmeyen vatandaşın mağdur olmasını istemeyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bir basın toplantısı düzenleyerek mevcut yasalardaki değişiklikleri anlattı.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Enis Bilir; “24 Mayıs 2013’te Yasalarda ki yeni düzenlemelere göre trafik cezaları daha kısa sürede ve maddi külfeti ağırlaştırılmış şekilde düzenlenmiştir. Biz toplantılar yaparak, yazılı olarak vatandaşlara gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Bir de basın yoluyla yeni düzenlemeleri anlatarak vatandaşı bir daha bilgilendirmek istedik yapılan yasa değişiklikleri şöyledir:

36 madde gereği sürücü belgesi olmadan araç kullananlara 1.407 TL para cezası tanzim edilmektedir. Aracı kullanan sürücü araç sahibi değil ise bile araç sahibine de aynı şekilde 1.407 TL para cezası yazılır.

Sürücü Belgesi geçici olarak alınmış şahısın araç kullanması 1.407 TL ceza miktarı işlem görür. Aracı kullanan sürücü araç sahibi değil ise bile araç sahibine de aynı şekilde 1.407 TL para cezası yazılır.

Sürücü Belgesi araç sınıfına göre araç kullananlara suç tutanağı tutularak mülki amirliğine sevk edilip, 1.407 TL para cezası tanzim edilmektedir. Aracı kullanan sürücü araç sahibi değil ise bile araç sahibine de aynı şekilde 2.817 TL para cezası yazılır.

Hususi otomobil; 0,50 diğer araçlar; 0,20 promil üzerinde alkollü araç kullananlara
1 defasında 700.00 TL para cezası, 6 ay sürücü belgesi geri alınır
2.defasında 877.00 TL para cezası 2 yıl sürücü belgesi geri alınır.
3. defasında 1.407.00 TL para cezası 5 yıl sürücü belgesi geri alınır. Ve ceza işlemleri tutanağı tanzimi trafik görevlilerince yapılır.

1.00 promil ve üzerinde alkollü araç kullananlara hem idari hem adli işlem yapılarak polis merkezine teslim edilir.
0,50 ve 0,20 promil üzerinde alkolü araç kullanan şahıs daha önce trafik kazasına karışmışsa sürücü belgesine 5 yıl el konularak 1.407 TL ceza miktarı yazılır. Sadece maddi hasar kazasına karışmış bile olsa aynı işlemler yapılıp adli işleme tabi tutulur.
Şahsın alkometreyi üflemesi halinde hatırlatma yapılarak 2.000.00 TL para cezası tanzim edilerek 2 yıl sürücü belgesi geri alınır.

Uyuşturucu veya uyarıcı madde ile trafiğe çıkanlara 3.600.00 TL para cezası tutanağı düzenlenip 5 yıl sürücü belgesi geri alınır. Pilot il olarak Ankarada uygulanıyor. Bütün illerde uyuşturucu kontrolüne başlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum