Trafo İsyanı

AKEDAŞ, Çünür’de yapımı tamamlanan Memur – Sen Evleri’nin daha temeli atılırken müracaat edilmesine rağmen aradan geçen 3 yılda Trafosunu koyup elektrik veremedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2015 16:33
Trafo İsyanı

CLK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ), Çünür’de yapımı tamamlanan Memur – Sen Evleri’nin daha temeli atılırken müracaat edilmesine rağmen aradan geçen 3 yılda Trafosunu koyup elektrik veremedi. Kooperatif sahipleri ise çileden çıkarak bu duruma isyan etti.

Çünür Mahallesi İstanbul Yolu altındaki alanda Memur – Sen İl Temsilciliği tarafından ikinci ekap Toplu Konut çalışmasına başlandı. Bilindiği gibi, Memur – Sen Toplu Konut çalışmasının birincisini geçtiğimiz yıllarda Davraz Mahallesi İtfaiye Birim Amirliği arkasındaki alanda yapmıştı.

Yaklaşık olarak 3 yıl önce başlayan Çünür Mahallesindeki Toplu Konut çalışmasında 108 dairenin yapımı tamamlandı ve aileler taşınmak için dairelere elektrik verilmesini bekliyorlar. Ancak, ne mümkün…. İşte bu noktada ağır ilerleyen bürokrasi ve Akdeniz Elektrik A.Ş’nin söz konusu mevkiye bir türlü trafo koyamaması devreye girdiği için konut sahipleri de dairelerine oturamıyorlar.

Bu duruma sadece 108 dairesi bulunan ve Memur – Sen İl Temsilciliğinin yaptırdığı konut sahipleri değil, Memur – Sen konutlarının hemen yanında yapımı tamamlanan Paşa Konakları sakinleri de isyan ediyor. Bu durumdan mağdur olduklarını ifade eden Konut Sahipleri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Memur – Sen İl Temsilciliğimiz, biz üyelerinin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Çünür Mahallesinde 108 dairelik bir toplu konut çalışması başlattı. Temsilcilik yönetimi daha toplu konutların temeli atılırken yani inşaat abonesi olurken CLK Akdeniz Elektrik AKEDAŞ’a dilekçe vererek konutların tamamlandığında ihtiyaç olan elektrik için söz konusu alana Trafo kurulması talebinde bulundu.

Ancak, aradan yaklaşık 3 yıl geçti ve hala Trafodan eser yok. Hatta, bu konuda AKEDAŞ’a üç defa daha dilekçe verilmesine rağmen bir türlü sonuç çıkmadı. Projeyi bir türlü çizmeyen AKEDAŞ, yaşanan gecikmeye rağmen projeyi kendimiz yaptırdık ve AKEDAŞ’a sunduk. Onca gecikmenin ardından CLK Akdeniz yetkilileri Temsilcilik yöneticilerimizi Antalya’ya çağırıp trafo yapımı için Antalya’ya çağırdılar. Yöneticilerimiz gittiğinde bu defa da evrak eksikliği var diye olayı yine ötelediler. Güya o sözleşmeye göre CLK Akdeniz Şirketi bir ay içinde Trafoyu kurup elektriği verecekti. Ancak, bu da olmadı. AKEDAŞ’ın bürokrasisi o kadar çok yavaş işliyor ki, yılar geçti hala bir Trafoyu koyamadılar.

Diğer bir handikap ise, madem Trafoyu CLK Akdeniz yapmıyor, konutları yapan Memur – Sen İl Temsilciliği yapsın denildi ve bu konuda Temsilciliğin Mühendisi projeyi çözdi ve bu defa hazırlanan proje eksikleri var diye bir türlü onaylanmadı. Onaylandıktan sonra ise ‘Siz trafoyu yaptırın biz daha sonra ödemesini yapalım. Ancak, ödenek yetersizliğinden bu projenin ödemesini 2018’den önce yapamayız’ dediler. 400 bin TL Trafo Proje bedelini yöneticilerimizin yaptığı görüşmeler neticesinde 200 bin TL’ye indirdik. Fakat onun da ödemesini 3 yıldan önce yapamayacaklarını söylediler. Sonuçta aylar ve hatta yıllar geçti. Biz elektriksiz kaldık. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalıdır. Bu konuda CLK Akdeniz yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Bu sorunu sadece biz yaşamıyoruz. Memur – Sen Evlerinin hemen yanında yapımı tamamlanan 84 Konutluk Paşa Konakları da aynı sorunu yaşıyor. Paşa Konakları sakinleri de bu konuda isyan ediyor” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum