Tren, 10 Aralık’ta Geliyor

Tren, 10 Aralık’ta Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2018 17:46
Tren, 10 Aralık’ta Geliyor

Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, Isparta seferleri 10 yıl önce kaldırılan Göller Ekpresi Treni ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek; “İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspresi seferlerine başlayacak. Bu konuda tüm teklifler yapıldı” dedi. 

Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun dün gerçekleştirilen 2018 yılı 4. Toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz, müdürlüğünün Isparta için yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

AÇIKGÖZ; “SEFERLER 10 

ARALIK’TAN SONRA BAŞLAYACAK” 

Söz konusu toplantıda Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri sıra ile söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Bu doğrultuda; TCDD 7. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Açıkgöz de söz alarak yaptığı açıklamada, seferleri 2008 yılında durdurulan Göller Ekspresi Treni ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıkgöz açıklamasında; “Geçen hafta toplantıda gündeme geldi. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah Aralık ayının 10’undan sonra Göller Ekspres olacak. Bu konuda bütün teklifler yapıldı.

“ALT YAPI ÇALIŞMALARI 

AMAMLANDI, BAKANLIĞA SUNULDU” 

Yolcu taşıma konusunda 2017 yılında Demiryolu altyapı ve Taşımacılık A.Ş olarak ikiye bölündü. Biz kardeş kuruluşuz. Teklifler toplanıldı. Yolcu taşımasında bakanlığımız süspanse yolcu sayısının garantisi alabilmek için altyapı çalışmaları tamamlandı ve bakanlığımıza sunuldu. Aralık ayının 10’un yıllık tren programlarımız var. Oraya bu konu getirilecek. Gündeme alındı. Aralık ayında Isparta-Burdur bağlantısıyla bir tren hattı İzmir’e kadar planlanıyor. Bu konu yüzde 90 gerçekleşecek diyebilirim.

“ISPARTA’DA PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR” 

Isparta ilimizin tamamı bölgemiz dahilinde. İlimiz genelinde 15 yatırımımız var ve ödeneğimiz 10 milyon lira. Bu ödeneğin 1,5 milyon lirasını harcadık. Yüzde 15 parasal, yüzde 37 fiziki gerçekleşme var. Paranın geri dönmemesi için çalışıyoruz. Proje işlemlerimiz gündemde. Projeler çiziliyor, bitenler var. 10 projemiz devam ediyor 5 tanesi de ihale aşamasında. Yol yenilemesinde bir Bozanönü-Eğirdir hattımız kaldı. Orası da eski yıllardan kaldığı için proje çalışmamız devam ediyor. Hemzemin geçitlerde kauçuk kaplama işi var. Bunlar 3 programımız da var. Isparta-Burdur-Denizli hattını ilgilendiren sinyal sistemlerimiz var” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum