Tren Garını Buradan Götürdüler Şimdi Otogarı Götürmek İstiyorlar

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Yeni Otogar’ın yeri konusunda AK Parti kanadından gelen eleştirilere karşı çıkarak, “Isparta’da tren garını buradan alıp Burdur’a götürdüler, şimdi otogarı da oraya götürmeye çalışıyorlar. En azından otogar Isparta’da kalsın diy

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2016 14:12
Tren Garını Buradan Götürdüler Şimdi Otogarı Götürmek İstiyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, K32’de katıldığı Ne Var Ne Yok Programı’nda Isparta’ya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yeni Otogarın yeri konusunda özellikle AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir’den gelen eleştirilere yanıt veren Yalçın, “En azından Otogarın Isparta’da kalması için mücadele ediyoruz” dedi.

ZAMAN BULDUKLARINDA HEMEN KAFALARINI UZATIP BİZE LAF SÖYLEYEN, ATEŞ EDEN BİR YAPI VAR

Isparta’nın yaşanabilir şehirler içerisinde birinci sırada olduğunu hatırlatan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Hiç kimse kusura bakmasın Isparta’da iyi planlanmış, geleceğe iyi yatırım yapmış projelerle iyi yönetilen bir belediye var. Türkiye’de bir ana muhalefet partisi var her şeye karşı geliyor, Türkiye’de iktidar partisi var, bir sürü sorumlulukların altında ezilmesin diye onlara destek veren bir siyasi parti var. Isparta’da zaman bulduklarında hemen kafalarını uzatıp bize laf söyleyen, ateş eden bir yapı var. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

TREN GARININ YERİNİ 1/100.000’LİK PLANA İŞLETEMEYENLER ŞİMDİ KONUŞUYORLAR

Isparta’da şehir merkezinin gelişmesiyle ilgili zaman zaman Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’la bir araya gelerek, üniversiteden de hocaların görüşlerini alarak değerlendirmeler yaptıklarını anlatan İsa Yalçın, şunları söyledi: “Belediye başkanımızla sorunları değerlendirdik ve sorduk. İnsanların yaşam kalitelerini etkileyen en önemli şey nedir dedik? Kesinlikle trafik dedi. Trafik denilince akla yolların planlanması, otoparklar ve toplu taşıma araçları ve en önemlisi bisiklet yolları geliyor. Bunu bilimsellikten uzak insanların anlaması mümkün değil. Eleştirilerine cevap verdiğim kişiler Isparta’da tren garını buradan alıp Burdur’a götürdüler, şimdi otogarı da oraya götürmeye çalışıyorlar. En azından otogar Isparta’da kalsın diye mücadele ediyoruz. 5 yıllık kalkınma planında tren garının yerini 1/100.000’lik plana işletemeyenler şimdi konuşuyorlar. Otogarın şehre ulaşım kanalları anlamında en uygun yerde olması, şehir trafiğini etkilememesi veya bu trafiğin rahatlatılması için bir önlemler olup, olmadığı konusu bilimsel olarak tartışıldı. Otogarın Baladız tarafına gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Zaten tren garımızı götürdünüz, otogarı da götürmeye çalışıyorlar.

Kent kimliklerinin oluşması 100-150 seneyi buluyor. Ağırlık merkezi ile kütle merkezi denilen konuda Isparta’nın ağırlık merkezi şehrin içerisine odaklanmış durumda. Örneğin Isparta’da bankaları, kamu kurumlarını bir yere taşıyarak, şehirdeki merkez ağırlığını değiştiremiyorsunuz. Siz kütleleri bir yere taşıyarak ağırlık merkezinin etki alanını değiştiremiyorsanız, Isparta merkezindeki yaşam kalitesini düzeltecek adımlar atacaksınız. Bunlarla ilgili en önemli şey şehre baktığınızda eski binaların kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekir. Ama esas şehirde en çok gözüken arabalardır. Bu arabaların yer altına alınması, insanların ulaşım noktasında rahatlaması gerekir. Otobüsler doludur. Çünkü otobüsler yenilendi ve kalite arttı.

BİLİMSELDEN UZAK İNSANLAR BUNU ANLAYAMAZLAR

Bisiklet yolu yapıldı. Henüz alışamadı. Bilimsel bir değerlendirmedir, bilimselden uzak insanlar bunu anlayamazlar. Birçok otopark yapıldı. Baktığınız zaman ilk bakışta otopark planlamasının ulaşım sıkıntısını gidermek için ne kadar gerekli diye düşünürken belli noktalara otopark çalışması yapıldı. Geçtiğimiz gün üniversitede yaptığımız değerlendirmede şuan yapılan otoparkların 10 kat fazlasının yapılması gerektiği vurgulandı. Otoparkların tamamı şuan dolu. Şehir büyüyebilir ama şehrin ağırlık merkezini değiştiremiyorsunuz. Kentsel stratejilerin oluşturulmasında sıralamalar var.

HALKIN SEÇTİĞİ BELEDİYE BAŞKANI VAR

Isparta’da Şehir Hastanesi yapılıyor. 4-5 yerde yapılan hizmetin bir noktaya taşınması çok endişe verici bir noktada. Isparta’yı konuşacak olanların azıcık Isparta’yla ilgili bilgisi olması ve samimi olması gerekir. Halkın seçtiği belediye başkanı var. Halkın seçtiği belediye başkanı yasalara uygun hareket ediyorsa bir takım planlamaları yaparken, uzunca düşünülmüş bana göre doğru bir proje.

AK PARTİ’NİN İÇİNDEKİ BAZI KİŞİLERİ ANLAMIYORUM

Isparta’da trafiğin altyapısı çok kötü değil. Bunu hocalar söylüyor. Ciddi bir planlamayla 20-30 yıl idare edecek düzenlemeler yapılıyor. Belki 20-30 yıl sonra ulaşım teknolojileri değişecek. Bu anlamda da bakıldığı zaman şehre çok dokunulmaması lazım. Biz bazı değerleri kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Isparta’nın kültürü ve ilimizin değerleri korunuyor. Isparta, yeşil bir Isparta haline gelmişse, altyapı sorunu çözülmüşse, belediye için en önemli şey teknolojik altyapılardır. Çünkü belediyeler halka en yakın kurumlardır. Bu Isparta’da veriliyorsa ben AK Parti’nin içindeki bazı kişileri anlamıyorum. Bir konu varsa belediye başkanına söylerler o da konuyla ilgilenir. Belediyeler devletin güvendiği yerdir, herkesin buna saygı duyması gerekir.”

O ARKADAŞTA BİR RAHATSIZLIK VAR

Öte yandan İL Başkanı İsa Yalçın daha önce ‘Cumhurbaşkanını halk seçti, belediye başkanını da halk seçti. Saygı duyun’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, ‘Bizi de halk seçti’ diyerek yanıt vermişti. İsa Yalçın bu konuda, “Ona halk il genel meclisi üyeliği verdi, belediye başkanlığı vermedi. Kendisinin zaman içerisinde çok ciddi projeleri vardı. Ben o dönemde il başkanıydım, kendisi il genel meclisi başkanıydı, kendisine destek verdi. O arkadaşta bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlık biraz şahsi noktaya gidiyor” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum