Tren İstasyonunu Halka Açıyoruz!

Tren İstasyonunu Halka Açıyoruz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2019 16:21
Tren İstasyonunu Halka Açıyoruz!

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Karaağaç, Sermet ve Kepeci halk buluşmasında ISPARTARAY Projesi ile 59 bin m2 arsası olan Tren İstasyonunu Isparta’nın yeni cazibe merkezi ve yaşam alanı yapacaklarını açıkladı.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, mahalle toplantılarına devam ediyor. Başdeğirmen, dün de Karaağaç Mahallesi Sosyal Tesisleri'nde bu mahalle sakinleri ile Kepeci ve Sermet Mahallesi halkı ile buluştu. Salonun tıka basa dolu olduğu halk buluşmasına AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ile teşkilat mensupları da katıldı.

İlk konuşmayı yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, 31 Mart'ta AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen'in belediye başkanı seçileceğini iddia ederek "Tevazu=Şükrü Başdeğirmen, samimiyet= Şükrü Başdeğirmen, gayret= Şükrü Başdeğirmen demektir" dedi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen de kürsüde yaklaşık 1 saatlik konuşma yaptı. Isparta için projelerini ve hayallerini anlatan Başdeğirmen, Karaağaç Mahallesi sınırları içerisindeki tren istasyonunda uygulanacak Ispartaray ve rekreasyon alanı projesinden bahsetti. Tren istasyonunu halkın kullanımına açılacağını müjdeleyen Başdeğirmen, şöyle konuştu:

Geçtiğimiz haftalarda açıkladık. ISPARTARAY Projesi. Burada bir tren garımız var. Altyapısı tamamlanmış, tarihi bir eser. Vatandaşlarımızın kullanımına sunmak için görüşmeler yaptık. Tren istasyonumuz 59 bin m2'lik bir alan. Burayı halkımızın hizmetine açıyoruz. Vatandaşlarımız, öğrencilerimiz, misafirlerimiz için burada sosyal yaşam olacak. Daha önce Hükümetimiz tarafından Turizm Alanı ilan edilmişti. Bunu değerlendireceğiz. Burada banliyö trenleri için bir sistem kuruyoruz. Hafif raylı sistemin maliyeti kilometrede 16 milyon dolar. ISPARTARAY'ı OSB'ye kadar götüreceğiz. Oradaki fabrikalarımızın personel taşıma maliyetleri çok yüksek.

Onlara da bir nebze faydamız olsun istiyoruz. Tren İstasyonunda oluşturacağımız yaşam alanında kafeler, restoranlar, kadınlarımız için satış noktaları, vakit geçirecek yerler olacak. Şehir Hastanesi'nin tam karşısında bir yer. Karaağaç, Sermet, Kepeci, Davraz'a canlılık gelecek İstasyon Caddesi eski haline dönecek.Nerede o eski canlı olduğu günler. Şehrimiz IYAŞ bölgesine kaydı. Buralar sessizleşti. Cansız ve sessiz bölgelerimizi öne çıkaracağız. Genel ve yerel iktidarı aynı masada oturtacağız. 3 milletvekilimiz, il başkanımız ile el birliğinde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Biz hazır asker olarak bekliyoruz. 1 Nisan'dan itibaren startı veriyoruz.

TRAMBÜS HATTI
Diğer projemiz trambüs hattı. Raydan mı yoksa yoldan mı gittiğini fark edemeyeceksiniz bile. Elektrik ile çalışıyor. Çok düşük maliyetli. Halk Otobüslerimiz SDÜ hattı için 25 otobüs çalıştırıyor. Personel parası, yakıt parası derken çok yüksek maliyet. Bu araçlar ile maliyetler düşecek. 330 kişilik araçlar ile trafikte daha az otobüs olacak. Memleketimizde kapalı duraklara ihtiyaç var. Öğrenciyi 1 TL'ye taşımak mesele değil, önemli olan onlara verdiğiniz değer. Türkiye'nin her yerinde kapalı duraklara geçildi. Isparta'da 10 yıldır aynı. Yanı başımızda Burdur'da klimalı, bilgi ekranlı duraklar yapıldı. 23 Aralık'ta bu konuyu gündeme getirdik. Neden böyle demişiz. Biz söyledik ya bugün 2 otobüs durağı kapalı oldu. Hayırlı-uğurlu olsun. Daha gelmeden hizmet vermeye başladık.

HEYKELE VERİLEN DEĞERE BAKIN
1 kapalı durağın 30 bin TL maliyeti olduğu söylendi. Isparta'da 1200 tane durak varmış 'nasıl yapacağımız' soruldu. Ama Dede Korkut heykeline ve müzesine 95 milyon TL harcamayı göze alıyorsunuz. Şaka değil. 95 milyon TL'lik Dede Korkut heykeli yapılacak, ihaleye çıkıldı kimse girmedi. Heykele verilen değer bu, halkımıza verilen değer bu. Bugün 2 tane geldi. Biz geldiğimizde tamamı değişecek. Isparta'da artık öncelikli hizmeti bilmek zorundayız.

BİZİM SEVİYEMİZİN ÇITASI
YÜKSEK OLUR
Terminali yapmayacağımızı söylemişler. Biz o hataya düşmeyiz. Düşenlerin eseri yukarıda 25 yıldır mevta olarak yatıyor (ITKM) 'Bitince kurdeleyi sayın Başkanımız uygun görürse beraber keseriz' demiştik. 20 gün sonra cevap verdiler. 'Zatın biri beni kurdele kesmeye davet etmiş' demiş. Ben asla o seviyeye düşmem. Ben 'Sayın Başkan' diyeceğim. Bizim seviyemiz sizlere layık olacak seviyede olacaktır. Benim sözümde bir hata varsa söyleyin. İnsanlar ağzından çıkacağı bilecek. Ne söylediği değil ne konuşmayacağını bilecek. AK Partimizin seviyesini koruyarak siyasetimizi en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz.

KAMULAŞTIRILAMAMIŞ YERLERE YATIRIM YAPILIYOR
Bugüne kadar yapılanlara teşekkür ettik. Çok daha üstüne taşıyacağız. Yapılan hizmetler vatandaşa faydalı olacak. Bizim sağa-sola atılacak paramız yok. Işıkkent'te güreş alanı yapılıyor. 10 milyon TL maliyetli. Nereye yapılıyor Isparta'nın en değerli yerine. Arsasının değeri 60 milyon TL. Eski ISBAŞ Fabrikası'nın olduğu alan. 45 bin m2'lik alanınn 22 bin m2'si başkasına ait. Vatandaşın yeri. Mahkemelik durumdalar. Hadi bakalım temizle. Vatandaşın arsası üzerine güreş alanı yapıyoruz. Yerini iyi seçin. Gidin başka yerlerde yapın. 10 TL'lik yere 100 TL ödeyeceğiz. Terminal kamulaştırılamamış arazi üzerine yapılıyor.

Orası da mahkemelik. Paralarımız çarçur edilmesin. Orada bir kule yapıyor. En üst katında döner restoran var. Alt kadında başkanlık makamı olduğu söyleniyor. Diğer katlarda da mermer eserler varmış, panoramik asansör ile çıkarken onları görecekmişiz. Orada 130 TL'den arazi kamulaştırıldı. Mahkemeye verdiler. Mahkeme 630 TL fiyat tespiti yaptı. 19 milyona istimlak edilecek yer 100 milyonu buldu. Müteahhit işi bıraktı. Çık işin içinden. Nasıl bir hesaptır bu. Bunları ancak biz çözeriz başkası çözemez.



BELEDİYE YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇAR
Belediyemizin OPET benzin istasyonu var. Orada 24 aydır kira zaiyatı var. Kervansaray aynı. ITKM aynı. 20 yıl önce bitseydi. şimid 650 dükkanımız var. O gün belediye meclis üyesiydim. 4 yıl yıkamadı. Yeni temel attı. Çözümsüz hale getirdi. Bencillik yapmasaydı bugün 650 dükkanımız vardı. Geçen 20 yılda 20 milyon TL kira kaybımız var. BAKA yönetimindeyim. Antalya'da Burdur'da belediyelere projeler karşılığında hibe verdik. Isparta Belediyesi 1 tane proje yapmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız geldi, 'bir isteğin var mı' dedi, 'yok bizim çok paramız var' dedi. Artık değişim zamanı geldi. Değiştirmek gerekiyor. Pomza fabrikalarımızı halka açalım dedim. Hadi seçim öncesi açalım. Bizde arkadaşları toplayalım bir fabrika yaptıralım. Belediye altyapı oluşturur. İmkan tanır, iş görür, ruhsatı 8 ayda değil, 1 haftada verir. Belediye lokanta açmaz, yatırımın önünü açar. Biz insan odaklı çalışacağız. Aklımızla alay ediyorlar. Asfalt döküyorlar, kilit taşı yapıyorlar. Bizi bunlarla mutlu edeceğini zannediyorlar. Bir belediye başkanı 5 gün kilit taşının önünde fotoğraf çektirir mi? Biz kilit taşından mutlu mu olacağız. Teknolojik bir şeyler yapın. Biz sizi kilit taşı ve asfalt ile mutlu etmeyeceğiz.

ISPARTA'YI GÜL KOKUSU İLE BULUŞTURACAĞIZ
BELMAŞ geçmişte bu şehre 5 bin konut yaptı. AK Parti döneminde Çünür Toki ve Akkent Toki yapıldı. 15 yıllık dönemde 1 tane sosyal konut üretilmedi. Evi olmayanlara sosyal konut yapılmalı. Allan nasip ederse biz evi olmayanlara sosyal konut yapacağız.

Bu memleketin bir sorunu var. Koku sorunu. 10 yıldır bunu sahiplenmiyor. Ama biz sahibini bulduk. Sahibi biziz. Yapacak olan biziz. 25 yıl önce yapılan atık su tesisi 150 bin nüfus kapasiteli. Şuan 300 bin kişinin atığı oraya gidiyor. Tabi tesis yetmiyor, yandan akıyor gidiyor. Bu koku yapmaz mı? Yapacağımız en güzel işlerden birisi de Isparta'yı gül kokusu ile buluşturmak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.