Tren Köprüsü Büyüledi

Isparta Gönül Dostları Derneği ile birlikte Eğirdir’e gelen Bursa Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri önce Eğridir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2012 12:15
Tren Köprüsü Büyüledi

Misafirler Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde verilen ikramlardan sonra hemen 200 metre yakınında bulunan 1930 yılında Atatürk’ün Eğirdir’e gelişi ve beyaz trenini durdurup istirahat ettiği meşhur Eğirdir Tren Köprüsü’ne götürüldü.

Göl manzaralı 146 metre uzunluğunda, kavisli ve 1909-1912 yılları yazılı raylara sahip Türkiye’nin tam bir asırlık antika tek demir tren köprüsü özelliğini taşıyan Eğirdir Tren Köprüsü, ilk defa üzerine çıkan insanları adeta büyüledi.

Bursalı misafirler, “İyi ki, köprüye çıkmışız. Bizim için temiz hava, muhteşem manzara, unutulmayacak güzel bir hatıra” diyerek çokça fotoğraf çekildiler. “Bursa çok güzel ama burası başka bir güzel” ifadelerini kullanan çeşitli mesleklerin sahibi olan misafirler, Eğirdir’e tekrar geleceklerini, dostlarına yakınlarına Eğirdir’in güzelliklerini anlatacaklarını belirttiler.

Başkan Özmeral, Eğirdir gezisini programına alan Isparta Gönül Dostları Derneği Başkanı Elif Akgül Hanımefendiye ve bütün misafirlere dostluk ve kardeşliklerinden dolayı teşekkür ederek uğurladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.