Tren Yok Yolu Var Araç Çok Yolu Yok

Tren Yok Yolu Var Araç Çok Yolu Yok

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2016 16:10
Tren Yok Yolu Var Araç Çok Yolu Yok

Şehir Hastanesi yılsonu itibariyle hizmete başlayacak, Karayolları Bölge Müdürlüğü artan ve daha da artacak olan trafik yoğunluğu nedeniyle Migros kavşağına köprülü geçiş yapmak için proje çalışmalarına başladı.

Fakat bölgedeki trafik sorununu esas çözecek olan, Gül Küçük Sanayi sitesinden, şehir hastanesi ve Yeni sanayiye geçiş sağlayacak 281. cadde ile ilgili Devlet Demiryollarından beklenen onay bir türlü gelmiyor.

Ayda sadece bir iki defa kullanılan tren için tren yolu varken, binlerce aracın kullanacağı 281. caddenin geçişine izin çıkmıyor. Isparta’nın gelecek yıl yaşayacağı trafik sorunun ortaya çıkmadan çözülmesi için bir an evvel demiryolundan geçiş izni verilerek yol yapımına başlanması gerektiğini söyleyen Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “281. cadde belediyenin imar planına işlenmiş, satın valimiz yolun açılması için çaba harcıyor. TBMM Plan Bütçe Komisyonu başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’te destekliyor. Fakat bir türlü Devlet Demiryollarından olur yazısı alınamıyor” dedi.

DDY’DEN OLUR VERİLMİYOR
Şehir Hastanesi kompleksinde Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının inşaat sürecinin tamamlanarak faaliyete geçmesi ile birlikte bölgedeki trafikte yoğunlaştı. Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı hastane ve İl Sağlık Müdürlüklerine giriş çıkışların Belediye tarafından köprü altı geçişinin açılması nedeniyle 1 Nolu girişten yapıldığını ve kapının 24 saat açık tutulduğunu söyleyerek “bu yol gelecekte yeterli gelmeyecek. Bu şimdiden hissediliyor. Burada trafik sorunu yaşanmaması için imar planında görülen 281. Caddenin açılarak hem hastaneler hem de yeni sanayi ile Gül sanayi sitesi arasında bağlantı kurulmalı. Yolun açılmasında tek engel Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demiryolları arasında bir mutabakata varılması. Bu noktada Isparta milletvekilimiz, Plan bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in desteklerini bekliyoruz” dedi.

SAĞLIĞA SANAYİ İÇİNDEN ULAŞIM
Şehir Hastanesi Kompleksinde bulunan Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının inşaatları tamamlandı. Şehir Hastanesinin diğer alanlarında inşaat çalışmaları devam ettiği için, Ağız Diş Sağlığı Hastanesine giriş çıkışlar şimdilik Gül Küçük sanayi Sitesi 1 Nolu girişinden ve belediye tarafından açılan köprü altı geçişten yapılabiliyor. Ağız diş sağlığı Hastanesine ulaşım için Halk Otobüsleri kooperatifi 33 nolu otobüs hattını yarım saate bir Ağız Diş sağlığı Hastanesine tahsis edildi. Bölgede ise trafikte artan yoğunluk dikkat çekiyor.

YOLUN AÇILMASINDA ENGEL YOK
3308 sokağın devamının 281. Cadde olarak imar planında gözüktüğünü ve Gül Küçük sanayi Sitesi ile Yeni sanayiyi birbirine bağladığını da aktaran Mehmet Boyacı “imar planında gözüken bu yol demiryolu ile çakışıyor. Bu yolun açılması halinde hem hastaneye bağlantı olacak. Hem de Yeni Sanayi Sitesi ile Gül Küçük Sanayi birbirine bağlanacak. Demiryolları kanunu 3 km sağa ve sola görüş mesafesi olması halinde hemzemin geçit üstüne yol açılabileceğini söylüyor. Isparta’da bu şartlar var ve yolun açılmasına herhangi bir engel yok” dedi.

281. CADDE AÇILSIN ARTIK
İmar planında görülmesine rağmen bir türlü açılamayan 281. cadde sorunun da çözümünü beklediklerini hatırlatan Boyacı “Bizim en önemli beklentimiz yıllardır açılması için çaba harcadığımız demiryolu üzerinden geçen 281. caddenin açılmasıdır” ifadelerini kullandı.

Boyacı “281. Caddenin trafiğe açılması Migros kavşağındaki trafiği rahatlatacak. Askeri Hastane ile Kolçelik kavşağı arasında bağlantı olacak. Aynı zamanda iki kardeş sanayiyi birbirine bağlayacak. Bu yolun açılmasını iki sanayi sitesi de dört gözle bekliyor” dedi.

ATIL DURUMDAKİ DEMİRYOLU ÜZERİNDEN YOL VERİLMİYOR
Pamukkale Ekspresin Denizli-İzmir hattında aktif olduğunu anımsatan Boyacı “Denizli’den İzmir’e kadar olan hatta Aydın, Nazilli, Ortaklar gibi yerleşin yerlerinde çok sayıda demir yolu üzerinden geçen yol var. Hatta bir noktada üniversitenin girişi dahi demiryolu üzerinden. Bizde yıllardın atıl durumda olan ve kullanılmayan demiryolu üzerinden yol açılmasına izin verilmemesi çok ilginç. Büyüyen Isparta’da trafiğin düzenli akması için bu yolun bir an evvel açılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

YOL İÇİN ISPARTA SEFERBER OLDU
Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı konu ile ilgili yaptığı açıklamada “herkes taşın altına eline koysun ve el birliği ile bu yol sorununu çözelim diyerek” Ak Parti Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’ten destek istedi. Boyacı yolun açılması için Ulaştırma Bakanlığı ile Devlet Demiryolları arasında bir mutabakat imzalanması gerektiğine dikkat çekerek “bakanlıklardan imzaların atılması konusunda Isparta milletvekilimiz, Plan bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in desteklerini bekliyoruz. Daha önceki işlerde olduğu gibi bu noktada da sorunun çözümünü sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.