Tren Yolunun Yer Altına Alınmasını Önerdi

Tren Yolunun Yer Altına Alınmasını Önerdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2017 16:07
Tren Yolunun Yer Altına Alınmasını Önerdi
İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Meclis’te sunduğu önergede Şehir Hastanesi’nin üstündeki tren yolunun yer altına alınmasını önerdi. 2009 yılında İl Genel meclisinin bu konuda bir tavsiye kararı aldığını hatırlatan Özdemir, “hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı, o yıllarda söylenmişti” dedi. 
İl Genel Meclis Fevzi Özdemir meclise sunduğu önergede Şehir Hastanesi bölgesinde hemzemin geçitin olduğu bölgelere trafiği üstten akacak şekilde düzenleme yapılması önerisine karşı, tren yolunun yer altına çekilmesini önerdi. 2009 yılında İl Genel meclisinin bu konuda bir tavsiye kararı aldığını hatırlatan Özdemir, “hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı, o yıllarda söylenmişti” dedi. 


ÜST GEÇİT TARTIŞILMAYA BAŞLANDI
Isparta’ya tren gelmese de mevcut şehir içinde kalan demiryolu hattı trafik açısından tartışma konusu olmaya devam ediyor.  Yıllardır esnaf tarafından açılması istenen 281. Cadde uzun süre hemzemin geçit nedeniyle trafiğe açılamamıştı. Şimdi ise Şehir Hastanesinin de taşınması ile birlikte hem karayolları kavşağı hem de Şehir Hastanesinin Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bağlantısı olan 281. Cadde tarafından araçlar için trafiğin üstten akacağı üst geçit yapılması tartışılmaya başlandı. Buna karşılık İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir farklı bir öneri gündeme getirdi.  


6 BİN ARACIN BU GÜZERGAHA YOĞUNLUK VERMESİ BEKLENMEKTEDİR
İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir verdiği önerge de karayolunda düzenleme yarine tren yolu hattının yer altına alınmasını önererek “İlimizde yapılan Şehir Hastanesinin Mart 2017 ayında hizmete girmesiyle, merkezdeki diğer hastanelerin buraya nakli sebebiyle, günde ortalama 15 bin kişi, 6 bin aracın bu güzergaha yoğunluk vermesi beklenmektedir. Migros kavşağı bir şekilde gündeme alınarak, ihalesi tamamlanmıştır. Karayolları kavşağı, Trafik yoğunluğunu kaldırmamaktadır. Dolayısı ile bu bölgedeki Trafik yoğunluğu v.b bazı sorunlar gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmakta, hemzemin geçitteki bir ambulansın beklemesi de ayrıca, handikap yaratmaktadır. İl Genel Meclisinin 2009 yıllarında, tavsiye kararı olarak aldığı Tren Garı başlangıcındaki, Hemzemin geçidin, alta alınması projesi bugünlerde daha çok gündeme gelerek, haklı olarak kamuoyunu meşgul etmektedir.       

          
Son günlerde basından da takip ettiğimiz üzere, Hemzemin geçit üzerinde yapılan yorumlar, Tren Garını taşıma fikirleri ve diğer taraftan Petek sanayi üzerindeki tren yolunun sanayi çarşısına olan olumsuz etkileri, başka projelerin uygulanması isteğine yol açmaktadır. Durum bu derece vahim görünmekteyken, İl Genel Meclisinin; üzerinde yıllar önce durduğu konunun, tamda bugünlerde ihtiyaç duyulması, Meclisimizin ileriyi görme açısından da, böyle bir çalışmayı ortaya koyması gurur vericidir.                       

                                                                                                             
O YILLARDA SÖYLENMİŞTİ
Projemizin hatırlanacağı üzere, hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı, o yıllarda söylenmişti. Bugünde, aynı mantıkla bu projenin uygulanmasının uygun olacağını düşünmekteyiz, istemekteyiz. Geçen yıllarda bu v.b projeler DDY Genel Müdürlüğü  tarafından karar verilmesiyle oldukça zaman almaktaydı. Demiryolu Hemzemin geçitlerde alınacak tedbirler ve uygulama esaslarına ait yönetmeliğin, 9.maddesi 3 fıkrası gereğince, “Valiliklerce alınacak karar gereği alt ve üst geçit yapılır” yetkilendirmesi nedeniyle, her ne kadar seyir momenti sayısı uygun görülmese bile, Hastanenin yoğunluk durumundan dolayı, Valilik oluru ile yapılabilecektir. Bu projenin uygulanması neticesinde, birilerinin dediği gibi Tren garımız iptal edilmeyecek, Şehir Hastanesi, Hastane kenarına yapılan Yurt binaları, Diş Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü geliş ve gidişleri önemli bir rahatlama yaşayacak, ayrıca; Karayolları Bölge Müdürlüğünün uygulamak istediği, ışıklı Kavşak projesinin hayata geçmesi mümkün olacaktır.      

                                                                                                                                              Konunun incelenmesi, ilgili kurumlarla istişare edilmesi için, önergenin gündeme alınmasını arz ederim” dedi. Fevzi Özdemir’in önergesi İl Genel Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile gündeme alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum