TSK'daki İzinlerde Büyük Değişiklik

Meclis'te kabul edilen askerlik kanununda değişiklik tasarısı ile, hava değişimi süreleri uzun dönem askerleri için 30 güne, kısa dönem askerleri için 15 güne düşürüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2014 13:03
TSK'daki İzinlerde Büyük Değişiklik

HAVA DEĞİŞİMİ 30 GÜN
Kanunla birlikte kendine bilerek herhangi bir nedenle zarar veren er/erbaşın hastanede geçirdiği süre askerlikten sayılmayacak. Bunun yanında hava değişimi ve istirahat sürelerinin askerlikten sayılacak kısmı, uzun döneme tabi olanlar için 90 günden 30 güne, kısa döneme tabi olanlar için 45 günden 15 güne düşürülüyor. Askerlik yaşı ise 21 olarak belirlendi.

Asker karavanası köylüye dağıtılacak

Tasarıyla, TSK'nın köy, mezra gibi meskun mahallerden uzak yerlerdeki arazilerindeki ot, meyve, yemek artığı gibi askeri nitelikli olmayan, ihtiyaç fazlası taşınır mallarının köylülere hibe edilmesi gibi taleplerin karşılanabilmesi, bu malların israfının önüne geçilmesi ve ekonomik değere dönüştürülebilmesi öngörülüyor.

Ayrıca, askeri kantinler bundan böyle kiraya verilebilecek ya da üçüncü şahıslara işlettirilebilecek. Ayrıca TSK mensupları; kendi kıta, karargah ve kurumları içinde amatör askeri spor kulüpleri kurabilecek ve bu kulüplerde faaliyette bulunabilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.