TUBİTAK KAMAG 1007 Projesi Tanıtıldı

SDÜ Su Enstitüsü’nün TUBİTAK KAMAG 1007 Projesi tanıtıldı. TUBİTAK KAMAG 1007 Projesi kapsamında geliştirilen projeyle pilot bölge olarak Büyük Menderes Havzası seçildi.

Yayınlanma:
TUBİTAK KAMAG 1007 Projesi Tanıtıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. M. Yunus Pamukoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlgi Kapden Karapınar ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Uyumaz koordinatörlüğünde, SDÜ Su Enstitüsünce yürütülen “Yerüstü, Kıyı Ve Geçiş Suları İçin Çevresel Hedeflerin Belirlenmesine Yönelik Metodolojinin Geliştirilmesi: Büyük Menderes Havzası Pilot Çalışması” konulu proje, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İskender Akkurt ile Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve projede yer alan akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan, Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Diler, enstitü ve proje hakkında bilgi verdi. Diler, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapılarak proje önerisi hazırlandığını, birinci aşamayı başarılı bir şekilde geçen projenin, ikinci aşamaya girmeye hak kazandığını ifade etti.

İTÜ Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Su Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Uyumaz da vakıf bünyesinde yürütülen faaliyetler ile ilgili Rektör İbicioğlu’nu ve akademisyenleri bilgilendirdi.

Üniversitenin projeler geliştirerek dünyadaki problemlere çözümler üretmesinin ve işletmecilere, girişimcilere ve sanayinin farklı kesimlerine danışmanlık yapmasının girişimci üniversite misyonunun iki önemli unsuru olduğunu belirten Rektör İbicioğlu, su tasarrufu, ekosistemin zedelenmemesi, sistemin doğal işleyiş içerisinde devam etmesi, koruma kullanma dengesinin bu sistemle sağlanmasının, yaşam felsefesinin farklı uzantılara yansıması olduğunu söyledi. Bu projenin iki önemli noktayı öne çıkarması gerektiğini vurgulayan İbicioğlu, “Bunlardan biri insanların proaktif olarak suları ve çevreyi kirletmemesi, karar alırken çevrenin korunmasına dair bir farkındalığın oluşturulması, ikincisi ise bireysel bazda insan yaşamının çevreyi koruma, aynı zamanda usulüne uygun olarak kullanma anlayışına ulaşmasına öncülük etmesidir. SDÜ yönetimi olarak her türlü desteğe hazırız.” dedi.
TUBİTAK KAMAG 1007 Projesi kapsamında geliştirilen projeyle pilot bölge olarak seçilen Büyük Menderes havzasında yerüstü, kıyı ve geçiş suları için çevresel hedeflerin, AB Su Çerçeve Direktifi (SÇD) ile uyumlu biçimde belirlenmesi ve ülkemizde diğer havzalara uygulanabilecek metedolojinin geliştirilmesi ve seçilen pilot bölgede önlem alma programının oluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.